890 2

Шофьори от градския транспорт в София на протест

Те искат по-високи заплати и възможност да взимат отпуска си

Анатоли Стайков

Спонтанен протест започнаха шофьори на градския транспорт в София. Рано тази сутрин шофьор препречи с автобуса си изхода на гаража в „Дружба” в знак на протест, а към него се присъединиха и негови колеги, съобщи bTV.

Недоволството е заради условията на труд, при които работят шофьорите. Те искат по-високи заплати и възможност да взимат отпуска си.

В момента по думите им работят по 14 дни без почивка и имат едва 3-4 почивни дни месечно.

Демонстрацията е продължила около час, след което колите на градския транспорт са тръгнали. Разписанията на част от автобусите по градската мрежа сутринта закъсняваха с почти 1 час, но вече са нормализирани.

София / България


Още по темата

 • Вижте новият електробус на София

  Вижте новият електробус на София

  Нов електробус се движи тестово в София от днес по линия № 84. В последната година електробусът е бил тестван в градския транспорт на Париж. В София ...
  19.01.2017
  898
  1
 • Шофьорът в градския транспорт – къпан и учтив

  Шофьорът в градския транспорт – къпан и учтив

  Шофьорите, контрольорите и касиерките в градския транспорт в София ще спазват етичен кодекс, според който трябва да са спретнати, вежливи и любезни с ...
  31.12.2016
  3 846
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Учител
  Отговор
  1 10:07  30.01.17
  Сега и учителите (ако са умни) трябва да ги подкрепят и да се присъединят. За януари не са получили заплати (16-то в Надежда)
 • ДЖЕНТЪЛМЕНпенсио
  Отговор
  2 13:10  30.01.17
  Браво на човека .харесвам смелите , работливите иумните хора които си искат правата . Отдавна се знае че там не са читави нещата . Що се отнася до почивките, аз помня че ми дадоха след 21 дена работа първата ми почивка . Като се има предвид че там няма събота и неделя ,и над 8 часа се работи. А най лошото е , че ти признават само 22 раб.дни,не зависимо колко си работил повече. Сега трябва да бъдат единни ,и да застанат зад смелият джентълмен, иначе много бързо ще бъде уволнен и останалите ще бъдат заплашени от уволнение и ще клекнат. УСПЕХ МОМЧЕТА И НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ФИКТИВНИ ПРОВСЪЮЗИ.

Напиши коментар:


Публикувай