564 0

30 януари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Милена Трачева

Лед покри голяма част от язовир „Огоста“ край Монтана, който е втори по големина в страната след „Искър“. От месец температурите в Монтана не са се качвали над нулата, а почти всяка нощ достигат минус 20 градуса. Ледът е прогонил голяма част от водолюбивите птици, които в други години зимуват в язовира.

Най-големият язовир в Хасковска област "Тракиец" също замръзна почти напълно за първи път от незапомнени времена. Нивото на язовира предварително е намалено, за да може да поеме огромния очакван от топенето на снега в Родопите водосбор.

Четвърти ден Пловдив се нарежда сред най-студените градове в страната.Температурите в града са постоянно около -5 до -8 градуса.

Пред сградата на Министерство на земеделието и храните овцевъди и козевъди от цялата страна организираха протест. Фермерската стачка е заради промени в Наредба 3 за директните плащания, които фрагментират отрасъла и са срещу интересите на българското производство.

В Централния военен клуб се проведе церемонията "Пожарникар на годината - 2016".

В Българската академия на науките се състоя дискусия "Лидерството през 21-ви век - перспективи и тенденции". Събитието започна с полагане на венци пред паметника на Стефан Стамболов.Напиши коментар:


Публикувай