474 2

Ваньо Шарков: Все повече лекари избират България

Стефанаки Йоанис

Не всеки, който е бил на поста министър на здравеопазването, е правил някакви реформи. Имаше хора, които предпочитаха нищо да не правят. Имаше и ситуации, в които се правеха много тежки недоразумения, като това да се издаде наредба, с която младите български лекари, които току-що са завършили да си плащат за да могат да специализират в България.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ бившият заместник-министър на здравеопазването Ваньо Шарков.

Едно от първите неща, които променихме. Никога не сме коментирали някой от нашите предшественици или пък тези, които идват след нас. Всеки, който е влизал в това министерство се надявам е имал намерението да промени нещата към по-добро, каза Ваньо Шарков.

Поне през тези две години заработи програмата за майчино детско здравеопазване, което преди нас не беше финансирано. Броя на лекарите, които напускат България, намалява. В крайна сметка фактите показват, че пациентите, които преди пътуваха за Турция, така наречения тъжен керван, вече получават необходимата медицинска грижа, заради внесената апаратура в страната и заради това, че каста от миналата година финансира радиохирургията, допълни Шарков. Той е категоричен, че през изминалите две години са заработили клинични пътеки, които са много полезни за пациентите.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 10:28  31.01.17
  скрий се ве лъжец до няколко години ще е лукс да си прегледан от бял лекар ще е пълно с пакистанци индийци
 • незнайко
  Отговор
  2 17:46  01.02.17
  Броят не намалява, просто свършиха свястните лекари, способни на реализация навън.

Напиши коментар:


Публикувай