910 6

Учредиха надпартийно дясно обединение Нова Република

Радан Кънев е председател, Трайчо Трайков е политически говорител

Анатоли Стайков

Три политически партии, три граждански сдружения и политически ангажирани граждани учредиха в София Надпартийно дясно обединение Нова Република. Лидерите на ДСБ Радан Кънев, на „Съюз за Пловдив“ - Дани Каназирева, на Българска демократична общност Господин Тонев и представителите на граждански организации избраха 15-членен политически съвет на новото дясно обединение.

Радан Кънев ще бъде председател, а Трайчо Трайков – политически говорител.

„Обединени сме от политически опит, който ни е убедил, че партиите, управлявали през последните години, не могат да дадат решение и път за републиката и нацията. Обединени сме от високи политически цели и амбиции, които изискват и свикване на Велико народно събрание и конституционна промяна, и изграждане на нови републикански институции“, каза в началото на представянето Трайков.

"Ние вярваме, че властта трябва да се върне при хората – и част от данъците да остават по места, и хората сами да решават как да се харчат. Добрата новина е, че днес в България има и други политици, които вярват в тези неща. Които са доказали, че държат на принципите си. Най-естественото нещо е днес да сме заедно", обясни своето включване в обединението Дани Каназирева.

„Най-важната ни цел са доходите. Нашите мерки ще доведат до висок растеж от 6-7 % на година, което ще доведе до увеличаване на доходите с 50 процента за 4 години", каза Мартин Димитров.

"За предстоящия Парламент знаем само едно – той няма да е само от ГЕРБ и БСП и те няма да са равностойни. Категоричната ни цел е да не допускаме коалиция между ГЕРБ и БСП", заяви Радан Кънев.

Надпартийното дясно обединение ще обяви политическите си приоритети за предстоящата кампания на 4 февруари, събота, от 13:00 часа в Интер Експо Център.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 16:33  31.01.17
  Пита се в задачата: От къде Ви идват парите след като не работите нищо?
 • Комаров
  Отговор
  2 16:33  31.01.17
  Дори едно име на партия не можаха да измислят като хората. Името Нова република определено е откраднато от името на една известна гръцка партия, често превеждано като Нова демокрация /на гр. Неа димократия/. Обаче "димократия" на гръцки означава и република, така че името на гръцката партия може да се преведе и като Нова република.
 • от кадя на кадя
  Отговор
  3 16:48  31.01.17
  НАДпартийно ??????? Хубавото е , че няма да го видим в следващия парламент , но нещо ми намирисват там нещата . Наследника на Костов - надпартиен ?!?!?!?!?
 • Morgoth
  Отговор
  4 17:44  31.01.17
  Надпартийно, реформаторско, раданско, костовко, кунино ... съсипахте дясното! Нацепихте го до такава степен, че никой от вас да не влезе в парламента, а това е загуба за всички дясно мислещи. Дори патриотите, които се мразят повече един друг отколкото мразят циганите се обединиха, а при вас на фракциите фраксиите си имат собствени фракции! ИДИОТИ!!!
 • кроко
  Отговор
  5 17:54  31.01.17
  Пак старите к..ви се овъртат около парламента! Дано да влизат вътре само като посетители.
 • Azzazel
  Отговор
  6 20:05  31.01.17
  Нова република , пък със старите ДС агенти ,крадци и национални предатели . Докато не играе калашника нищо ново няма да има в тази държава .

Напиши коментар:


Публикувай