Last news in Fakti

31 Януари, 2017 16:37 3 504 44

„Знамето на българските турци“ е провокация

  • знамето на българските турци-
  • знаме на българските турци-
  • български турци-
  • красимир каракачанов-
  • вмро

Търговска фирма „Вayrak sepeti“ предлага "флаг на българските турци", чиято цена е 21,60 турски лири

Предлаганото „знаме на българските турци“ е провокация, Министерство на външните работи и правителството трябва да реагират.Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод предлаган от турска търговска фирма „Вayrak sepeti“ флаг на българските турци, чиято цена е 21,60 турски лири.

Флагът е на бяла основа с две червени ивици в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република. Все още не са известни както поръчителят, така и потребителите на т.нар. "знаме на българските турци"

Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци. Това е просто част от турската външна политика, категоричен е Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомня, че т. нар. проект за „знаме на българските турци“ е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър.

Бързо се прави аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите. След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане това, което и със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем, посочва Каракачанов.

По думите му този случай е сериозен и не може да бъде подминаван.

Призовавам новият външен министър в служебното правителство да извика турския посланик за обяснение, за да стане ясно, че България не приема и ще противодейства на подобни провокации, вината за които са изцяло от турска страна, допълва Каракачанов.

Най-важно е българското външно министерство и българското правителство да реагират, завършва коментара си лидерът на ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    20 3 Отговор
    Ще има кръв...
  • 2 антрашпиц

    12 11 Отговор
    ЕЙ ВАРНА....не се заяждам ама през 1991ва година турците искаха да отцепят варненска област или нещо такова.Не съм много сигурен.Баят години минаха.Та тогава нямаше протести но номера не мина защото все още имаше някакво подобие на държава.Та в тази връзка за каква кръв ми говориш....Чинно и послушно ще се приеме новото знаме и това е.България вече я няма.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Лъчо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Веднага напечатайте знамена червени на бели крайници, с надписа ТюркБулгар. то на завзетите и отцепени от България територии останаха българи да живеят. Е, сега джафкат на турски, но са си българи.
  • 4 Аскер

    3 24 Отговор
    А сега към хората който подкрепяха и симпатизираха кюрдите от пкк - Турция да им била давала парче земята за да си направят държава. ОЧАКВАМЕ СЪЩАТА ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ ЗА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИМ КЪМ МАЙКА ТУРЦИЯ ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ ИМАМЕ И НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ.
    КОЙТО СЕ РАДВА НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ГО УСЕЩА НА СВОЙ ГРЪБ

    Коментиран от #8

  • 5 Варна

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Аз добре помня събитията, от края на онова лято и както и добре помня как чалмите ядоха шамарите, че и м...лите покрай тях.
    Аз съм офицер от запаса и поради тази причина не разбирам думите ти. Нихилизма не е в кръвта ми а омразата ми към хората, предмет на разговора е пословична. Ако си чалма, разбирам желанията ти, но ако си Българин не разбирам поведението ти!
  • 6 соросче

    14 3 Отговор
    Е сега Плевнята ако беше президент, а Вожда не си беше дал оставката, как щяха да тропнат с крачета на Ердоган. И да поискат да им предаде виновника. Чехлю, Вожде...на кого ниноставихте!!!
  • 7 Аскер

    8 20 Отговор
    Често срещам негативизъм в коментарите особено където има новини не за чалми а турци граждани на република България. И второто когато стане пак въпрос за Турция и коментарите започват от сорта на - да им била давала парче земя на кюрдите да си правят държава един вид симпатизират е същото идва в България надявам се същите тия хора да гледат с добри очи и да ни подкрепят нали така. За българите чуждото нещастие е радост но не забравяй че същото може да се случи и тук.

    Коментиран от #9, #11, #19

  • 8 Метлата

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аскер":

    Като искате да се присъединявате към майка ви Турция
    присъединявайте се,никой не ви спира имате си земя
    достатъчно,хич и не си помисляйте да късате от БГ,че
    може да се задавите.
  • 9 Войска

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аскер":

    Хах мечтай си за парчета земя хахах и с тоя измислен флаг нали знаеш 'кво да си обършеш тъкмо една кафява ивица по средата добре, ще му дойде !!! Мечтите са безплатни - фантазирай си. А като толкова ти е мило за турската ти държава ми никой не те е спрял, заминавай и се бори за парчетата й които уж кюрдите искали да късат! Много ти е лесно тук да се правиш на вървежен и да ръсиш провокации, ама пробвай да го развееш тоя измислен флаг да видиш, къде ще ти го забучат !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 No Such tings as a Bulgarian Fes

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аскер":

    Не чалма,
    - Не чуждото нещастие, а нещастието на Турците!
    Върви да се бориш за земята си с Кюрдите в източните части.
    Ще съм ужасно щастлив ако Арменците и Грузинците вземат да се включат, а Гърците си върнат Кипър ...
    Какво щастие а?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българофил

    18 1 Отговор
    България е свещена територия. Доказали сме през вековете, че можем да я защитаваме. Да, ще има кръв, това е истината. Няма да се дадем на този психопат Ердоган. Турция върви бързо към пропастта-икономиката им рухва,кюрдите ги притискат,,затова гледат навън. Но старата поговорка гласи:Който нож вади, от нож умира! Ние няма да посрамим дедите си!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СС Тюрбан

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Аскер":

    А.. Фес! - Ти тука ли си бе?
    Като видях статията и реших, че няма начин да не се включиш!
    Днес явно ще си с другия профил.
    - Какво стана Хасан, Мустафа и Деси компрометира ли се с тези профили?
    Не разбра ли най- накрая, че омразата към гнусния ти произход е голяма? Какво още искаш да получиш като информация? Няма как да сме близки! - Осъзнай го!
    Отношенията ни ще бъдат само кървави и никакви други. Няма приятелство. След като задоволим жаждата си за мъст самотогава ще преразгледаме отношенията, но въпреки всичко не разчитай на това. Може да сме малък народ но омразата ни към Вас е необятна... Край на темата разбери го!
    И 15 байрака да си ушиете - все тая! В момента в който го развеете ще има кръвопускане. - Нямай съмнение!
  • 17 Българофил

    14 5 Отговор
    Вие турците не знаете нито откъде идвате, нито накъде отивате, защото т.нар. ви държавен глава ви разката фамилията. Дошли сте тук като чужди и като такива ще ви изритаме. Нямате дори нито един султан турчин-всички са чужденци,защото толкова ви е багажа. Вие и т. нар. ви държава сте временно явление в световната история и не можете да се сравнявате с нас!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 no fes

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Аскер":

    На фесовете е дадена територия дори повече отколкото им се полага.Така че ако искаш да си фес и да си развяваш знамето отиваш на територията за фесове.
    Проблемът е че на част от тази територия за фесове са живели много отдавна дори преди фесовете кюрди.На тези кюрди не им е дадена държава където да си развяват знамето и е нормално там където са живели преди турците да им се даде това право.
    Разбра ли сега разликата.
    Турците са нашественици правили геноцид столетия наред и няма какво да искат.Те могат само да се извинят на народите които са тормозили.И както ти казах като искаш да си фес и да си вееш знамето КПП то е отворено отивай при твоите аверчета.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 аскер бетер

    18 6 Отговор
    Мюмюнееее, единствената причина Цариград да е ваш, че англя. Франция и др. Се застъпиха за вас само и само да не е български. Туркия е на командно дишане поне от 200г. Само да посегнете на някой християнски съсед и с туркия е свършено. Стига си блееел . За това и бай тошо ви каза, като сте турци вървете си в турция. Никой не ви е карал на сила да се изселвате. Сега няма да ви изселваме, предателите се трепят.
  • 25 Аскер

    3 16 Отговор
    С тези американски кримита се побъркахте станахте специалисти

    Коментиран от #30

  • 26 Българофил

    14 5 Отговор
    Първо се научи да пишеш грамотно, пък ако не ти е по силите нашия език, яхния си знаменцето и марш в Анадола, ама и там няма да имаш мира, защото ще те погнат кюрдите. Вие турците мноооого грехове имате да изкупвате, един ден просто ще се самозатриете от злобата си и от простотията си!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 наблюдател

    15 6 Отговор
    Който е живял в тези смесени райони знае какви прости парчета са тия фесунгери.Те даже не са чисти фесове а някакви мелези които са селектирани много поколения и са се превърнали в някакви полу човеци.Естествено е да си търсят прости като тях за да се съберат на едно място.
    Бай Тошо им беше отворил вратата но нещо не им хареса при тъпунгерите отатък и се върнаха обидени.Сега явно са позабравили и им трябва ново припомняне но този път с еднопосочен билет.
  • 29 Аскер

    4 14 Отговор
    Колко прост народ обикаля по тази земя
  • 30 Али Ряза

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Аскер":

    Е какво да гледаме турските сапунки рязунки?
    Те и индийците правят по хубави филми бе Асане.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аскер

    3 7 Отговор
    стига с тези индийски сериали ще побелееш докъто го изгледаш. На първия епизод хваща дръжката на вратата и на 101 епизод отваря вратата.
  • 34 Българофил

    14 5 Отговор
    Пропуснах да те зарадвам за Босфора! Вие турците си мислите,че Русия ви е приятел. Горките наивници-Путин се цели в Босфора и така е от времето на Петър Велики. Сега е момента да ви го вземе, защото международните договорености за собственост върху Проливите изтичат и Путин и Тръмп вече се договориха. Така че преди да почнеш да ламтиш за чуждото, погледни в твоя си двор! Честито, ще ви съсипят,вие сте безнадежден случай!
  • 35 Аскер

    3 6 Отговор
    В кой сериал го гледаш това
  • 36 Аскер

    4 7 Отговор
    The Donald ти се обади и ти каза какво са си говорили с Владимир Велики

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българофил

    5 5 Отговор
    Освен сериали от време на време бива да четеш и книги
    Сериалите са за низшеподобни, но въпреки всичко индийските са с една точка пред вашите помии
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българофил

    3 2 Отговор
    И още нещо образователно - в английския език пред лично име не се поставя определителен член
  • 41 jambazina

    1 5 Отговор
    Чок байряк зорлем калабалък коджа кютек, тюрлю гювеч бая сеч.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 момчилов

    7 3 Отговор
    ако се проследи поръчителят ще го намерим в кремъл.на времето дпс беше създадена от руските служби като при изграждането от горе до долу се ползваше дс агентурата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове