917 1

Щастлива развръзка! Дарители закупиха откраднатите климатици

Дневният център за хора с епилепсия отваря врати на 13 февруари

Калина Петрова

Асоциацията на родители на деца с епилепсия съобщиха, че въпреки неприятния инцидент, който ги е сполетял миналата седмица, Дневният център за деца и лица с епилепсия ще отвори врати на 13 февруари, както бе планирано. Това стана възможно благодарение на безпрецедентната подкрепа, която получихме през последните дни от толкова много хора!, коментираха от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Преди по-малко от седмица разбрахме, че са откраднати 6-те климатика, закупени с дарения за отоплението на центъра. Хора без всякаква съвест ни отнеха надеждата, че сме на път на постигнем мечтата си. Дни по-късно други хора с големи сърца ни върнаха вярата, че доброто съществува.

Един щедър дарител, който пожела да остане анонимен, закупи всичките 6 климатика, които наглите крадци ни отнеха. Ние ще уважим желанието му и няма да оповестим името му, но държим да знае, че благодарение на неговия жест животът на десетки семейства на деца и младежи с епилепсия ще стане по-лек и по-пълноценен, и че всички ние винаги ще му бъдем признателни за това.

Друг добър човек ни помогна климатиците да бъдат закупени на възможно най-ниска цена и да се монтират абсолютно безплатно, което също няма да забравим и ще му бъдем винаги признателни. Благодарим сърдечно!, заявяват от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Благодарим от сърце и на хората, които веднага след като научиха за инцидента отделиха от средствата за семействата си и преведоха по сметката ни суми според възможностите си. За нас всяко левче, което сме получили, е огромна подкрепа и ви уверяваме, че всяка дарена стотинка се влага в оборудването на Центъра и се отчита безкомпромисно.

Благодарим и на медиите и журналистите, които откликнаха незабавно и ни помогнаха да разпространим информацията до хиляди хора с десетки излъчени и публикувани материали по случая. Без вас нямаше да успеем!, заявиха още от Асоциация на родители на деца с епилепсия.

На 13 февруари - Международния ден на хората с епилепсия – ще отворим вратите на първия в България Дневен център за деца и лица с епилепсия, в който ще се полагат целодневни грижи за около 40 деца и младежи с тежка форма на болестта. На видно място в него ще поставим имената на всички, които помогнаха това да се случи. Надяваме се и вярваме, че стореното добро ще се върне при тях стократно!

Всички сте добре дошли да станете част от нашия празник на 13 февруари, понеделник, от 10 часа, на бул. „Сливница“ №212Е, партер (на ъгъла с ул. „Чумерна”, сградата срещу Бърза помощ). Ще се радваме да станете част от щастливия край (а защо не успешно начало?) на тази история, в която доброто в крайна сметка победи!, заявяват от асоциацията.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дедо ПОП
    Отговор
    1 18:49  31.01.17
    Господ забавя, но не забравя...крадците ще ги накаже за стореното зло ! А на новите дарители ще кажа - хвала вам !

Напиши коментар:


Публикувай