805 0

31 януари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Работниците на общинска фирма "Екопрогрес", използвайки затоплянето на времето започнаха да изкърпват със смес от студен асфалт дупките, отворили се след почистването на снега и леда по градските улици.

В столицата се проведе официалното учредяване на Надпартийно дясно обединение Нова Република. На снимката: председателят на обединението Радан Кънев.

Граждани и представители на институции отбелязаха 163 години от рождението на Стефан Стамболов. Пред паметника на бележития българин във Велико Търново бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.

Министър-председателят Огнян Герджиков поздрави актрисата Цветана Манева, която вчера празнува рождения си ден.

Областният управител Детелина Николова , изпълнителният директор на „Добрички панаир”АД инж.Звезделина Иванова и зам.кмета на Добрич по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова откриха 23 – то издание на специализираното селскостопанско изложение „Борса за семена и посадъчен материал”.

Сред по-известните образци на Пловдивската симетрична къща е Хиндлияновата къща, която е построена в периода 1834 - 1835 година. Тя е една от най-богато украсените пловдивски къщи, чиито стени са изрисувани с красиви пейзажи от Цариград, Венеция, Стокхолм и други градове, места, които е посещавал собственикът й.

България


Напиши коментар:


Публикувай