462 5

Случаите на агресия в училище зачестяват

Това показват данните на Министерството на образованието и науката

Стефанаки Йоанис

Случаите на агресия в училище зачестяват. Това показват данните на Министерството на образованието и науката.

През миналата учебна година над 80 % от училищата в страната са подали поне един сигнал за насилие. Ситуациите с физическа и вербална агресия са над 4500 за учебната година. Това прави средно по 30 случая на учебен ден.

Все повече ученици стават жертва и на кибертормоз - най-вече обиди и заплахи от страна на съучениците им в социалните мрежи. След всеки случай, в който външни лица успяват да влязат в училище се прави анализ на това дали няма пропуски в охраната, припомня Нова телевизия.

Няма обаче стандарт, който да регламентира броя на охранителите в училище или на поставените камери. Тези мерки се взимат след решение на директорите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Експерт по агрессия
  Отговор
  1 21:55  31.01.17
  Съвет: Сипете им разхлабително в яйрана или сока и отключете и директорските тоалетни...ще трябват и те..! Само след половин час, агресията в умилище ще изчезне напълно, ГАРАНТИРАМ! Но може да се сбият кой да влезе пръв в тоалетните, тук вече е голям риска? Абе разрешете им пълна свобода и нямад а се бият направо в коридора ще изхвърлят грессията.-..! но пък ще трябва яко почистване след това...! Приложете го в Петък! Събота и неделя - дни за почистване! Агрессията се поражда от??? - подпушване бе! ОСвободете агрессията! - описах как!
 • Гост
  Отговор
  2 21:58  31.01.17
  Ха МОН ще бори проблема с насилието в училище, не с превенция, а с увеличаване на броя на пазвантите. Ето такава "перспектива" може да ти предложи "държавата". Проблемът с превенцията обаче дава плодове след 20-30 години, а този влак е отдавна изтърван.

  Коментиран от #4

 • qqqqq
  Отговор
  3 22:07  31.01.17
  На ви демокрация и ЕвроАмерикански ценности, скоро и растрели ще почнат.
 • кроко
  Отговор
  4 22:34  31.01.17

  До коментар #2 от "Гост":

  Да ти кажа, влака хич не е изтърван. Со кротце, со благо и со кютек всичко става и не отнема.много време. Лошото е че няма кой да прилага со кютек в днешно време - ни в училище, ни в къщи.
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  5 23:47  31.01.17
  деца които са бити в къщи си изкарват агресията в училище

Напиши коментар:


Публикувай