2 216 3

68-ма бригада Специални сили (СНИМКИ + ВИДЕО)

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Стефанаки Йоанис

На тържествена церемония в Пловдив 68-а бригада Специални сили беше обособена като отделна основна част от Българската армия. Тя е непосредствено подчинена на началника на отбраната. Досега бригадата беше в системата на Сухопътни сили.

Основната цел на Специалните сили е защитата на границите на България и борбата с тероризма.

Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен.

С промените в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България от 1 февруари 2017 г. бригадата е отделна основна част от Българската армия, която е непосредствено подчинена на началника на отбраната. Това е част от първия етап от организационното изграждане и развитие на Силите за Специални операции.

На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, представители на ръководството на Министерството на отбраната, командири на военни формирования от Българската армия, представители на местната и държавна власт в Пловдив, бивши командири и ветерани от Специалните сили.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъжкар
  Отговор
  1 17:06  01.02.17
  Ега ти театъра!!!Какви специални сили какви пет лева ве?А тия отзад с големите фуражки и те големи заплатки лапат докато военните ходят с окъсани униформи и бачкат за смешни пари!
 • Алфата
  Отговор
  2 17:57  01.02.17
  От 09.09.1944 год. в България само се слуша колко велик е държавния служител! Писна ми да слушам само за подвизите на грабителите на народната пара.
 • Празна раница не пази граница!
  Отговор
  3 18:15  01.02.17
  Без икономика няма армия! А тази агитка с росна китка се само едни наивни самонадейци от типа ДОСО! А каква армия имахме. Да живее България в мир и дружба с Русия! Иначе няма да остане нищо от България. Икономика, пари, сватби, раждаемост, и укрепване независимостта на Народна Република България! Слънчева и жизнерадостна както преди!

Напиши коментар:


Публикувай