871 2

Проф. Александър Чирков: Петър Москов не се справи добре

Успешна реформа ще е, когато пациентът се чувства добре в лечебните заведения, казва професорът

Стефанаки Йоанис

Мисля, че Петър Москов не се справи добре. Това обяви пред бТВ проф. Александър Чирков по повод работата на Москов като здравен министър в кабинета „Борисов 2”.

Според професора през изминалите години фантазии са били представяни като реформи. По думите му успешна реформа ще е, когато пацинетът се чувства добре в лечебното заведение.

„Един пациент като влезе в една болница не трябва да чака като животно, докато някой го покани да се изследва. Трябва да знае, че ще излезе с по-малко оплаквания, ако не напълно здрав – не да го разкарват от стая в стая и от кабинет в кабинет”. Така Чирков описа положението в лечебните заведения в момента и как вижда промяната.

Той е бил канен за министър на здравеопазването, но винаги е отказвал. И сега не би приел, но е готов да помага със съвети.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неутрален
  Отговор
  1 11:35  03.02.17
  Проф. Чирков, така е! Като Вас мислят и обикновените хора, които са потърпевши от "реформите" на Москов, но я да се попита Тиквата да кажи какъв министър беше Москвака, той гордо ще отговори "Един от най-успелите, цялото правителство беше успешно", нищо, че тоя некадърник постави министри с несъответстващи професии за министерствата, които оглавяваха. ПОЗОР ОТ НЕГОВАТА И ТЕХНИТЕ НЕ КОМПЕТЕНСТВА.
 • гост
  Отговор
  2 19:56  03.02.17
  Пълни глупости. Това го казва несъмнено един от най-добрите хирурзи в Европа, но това е човек който живее в друг свят (една операция при него като нищо може да надмине 15000 лв.) и за който комунизма и социализма си остават средата в която той е израстнал като професионалист. При него без връзки и доста пари не се минава. А червените просто искат да си направят далаверата, като един от тях той ги подкрепя.

Напиши коментар:


Публикувай