2 Февруари, 2017 16:39 1 710 1

Назначиха 16 заместник-министри

  • заместник-министри-
  • назначени-
  • герджиков
Назначиха 16 заместник-министри - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят Огнян Герджиков подписа заповеди за назначаването на 16 заместник-министри в осем от министерства. Предложенията са на съответните министри.

В екипа на служебния вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев влизат Атанас Кундурджиев, Галин Каменов и Любомир Гайдов. И тримата вече са заемали поста в различни периоди.

Атанас Кундурджиев е началник на нефрологичното отделение в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. От 2014 г. досега участва в Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска“. В периода 2000-2001 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършва Медицинска академия – София, и има специализации по вътрешни болести, кардиология и нефрология, както и докторска степен от МУ – София.

Към настоящия момент Любомир Гайдов е съдия във Върховния административен съд, а преди това – в Административен съд – София област. В периода август – ноември 2009 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и международни икономически отношения в УНСС.

От 2000 г. до 2001 г. Галин Каменов е бил заместник-министър на здравеопазването, след което става директор на РИОКОЗ – Софийска област.От 2011 г. до момента е главен секретар на РЗИ – Софийска област. Завършил е медицина в МУ – София, след което специализира „Епидемиология“ във ВМА и в МУ. Бил е заместник-началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към ВМА.

Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните.

Доц. д-р Светла Янчева е заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив. През 1989 г. завършва Висшия селскостопански институт в Пловдив със специалност инженер-агроном, като има специализация по растителни биотехнологии. От 2008 г. е доцент в катедра „Генетика и селекция”. Участвала е в 20 образователни, научни и внедрителски проекта. Автор е на 65 научни статии. Водила е международни лекционни курсове в университети в Германия, Китай, Ливан, Гърция и др.

От 2012 г. досега проф. Георги Георгиев е ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Стопанския факултет на Тракийския университет. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Има множество международни специализации, автор е на научни трудове и публикации.

През 1985 г. проф. Иван Палигоров завършва Висшия лесотехнически институт в София, като към настоящия момент е декан на Факултета по стопанско управление в учебното заведение (Лесотехническия университет) и чете лекции в областта на икономиката на горското стопанство.

В Министерството на образованието и науката заместник-министри стават Ваня Стойнева и Мария Гайдарова.

От 2013 г. досега Ваня Стойнева работи в дирекция „Национален фонд“ в Министерството на финансите. Преди това е била заместник-министър на труда и социалната политика (март – май 2013 г.). От 2003 г. до 2011 г. е работила на различни позиции в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, свързани с управлението на европейски проекти. Има магистратура по международни отношения в УНСС.

Мария Гайдарова е директор на ОУ „Райна Княгиня“ в Пловдив от 1998 г. досега. Има магистратура по математика от СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като учител по информатика в ОМГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив. Има редица специализации.

За заместник-министри в МОСВ са назначени Мариела Начева и Ренета Колева.

Мариела Начева е магистър по финанси от УНСС. Завършила е и УАСГ – специалност „Промишлено и гражданско строителство“. Има международна следдипломна специализация в Япония по „Глобален мениджмънт и лидерство“. Има опит в управлението на проекти в сектор „Води“, както и в областта на управление на отпадъците. Досега е работила в частния сектор.

Ренета Колева е изпълнител директор на ПУДООС от септември 2014 г. досега, като от 2012 г. е заемала различни позиции в предприятието. Има юридическо образование от Нов български университет.

Деница Александрова-Митрова и Валери Тарандов са назначени за заместник-министри в Министерството на правосъдието.

От 2012 г. Деница Александрова-Митрова е съдия в Административен съд –София град. В периода 2002-2007 г. работи като адвокат, след което става съдия в Административния съд в Пазарджик. Завършила е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, откъдето има и магистърска степен по международни отношения и право на ЕС.

Валери Тарандов е юрист от СУ „Св. Климент Охридски“, като специализира правораздаване. В периода 2005-2007 г. работи като адвокат. От 2015 г. е заместник-председател на Софийския арбитражен съд при СЗРПБ и арбитър.

В екипа на служебния министър на финансите Кирил Ананиев като заместник-министър е назначен проф. Румен Брусарски, който от 2012 г. досега е титуляр на лекционни курсове в бакалавърски и магистърски програми на Катедра „Финанси“ на УНСС. В периода 1998-1999 г. е заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Работил е и в Министерството на икономическото развитие (1996-1997) като началник управление.

Константин Делисивков става заместник-министър на енергетиката. От 2010 г. досега е изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Магистър е по енергийна дипломация в Северния университет в Будо, Норвегия. Има магистърска степен и по право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“.

В екипа на служебния министър на икономиката Тодор Седларски влизат Лъчезар Борисов и Любомир Ганчев.

От 2010 г. досега Лъчезар Борисов работи като началник на отдел „Управление и преструктуриране на държавното участие“ в Министерството на икономиката, като преди това е заемал различни позиции във ведомството. Магистър е по макроикономика от УНСС и има много научни публикации.

Любомир Ганчев е магистър по международни икономически отношения от УНСС, има две бакалавърски степени – по финанси от Югозападен университет „Неофит Рилски“ и по „Икономика на кооперациите“ от УНСС. В периода ноември 2014 – юни 2016 г. е външен експерт в Световната асоциация по интелектуална собственост. Бил е член на Съвета на директорите на „Джереми България“ ЕАД. Заемал е съветническа длъжност към министъра на икономиката и енергетиката от юни 2013 г. до август 2014 г., като е следил за изпълнението на ОП „Конкурентоспособност“ и програмирането на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 marvel

    1 1 Отговор
    Ех този Герджиков не се наяде на постове,беше подлога на царя а сега на старческа възраст и министър!!!Според мен трябва да се промени законодателствато и хора преминали 65 год. да не могат да заемат отговорни държавни длъжности!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове