829 0

2 февруари: България в снимки

2 февруари: България в снимки
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Пет села в община Долни Чифлик - Голица, Солник, Венелин, Кривини и Бърдарево, отбелязват празника на мъжката рожба Петльовден. Празникът започнал да се отбелязва по време на османското робство. Повод за появата на празника, според преданието, станало отнемането на някои от привилегиите, сред които освобождаването от най-тежкия данък- девширме или кръвен данък.

Врачанецът Пламен Георгиев подреди своята изложба „На шумния символ”, посветена на годината на Огнения петел и по повод Петльовден (по стар стил) в Етнографския музей в Бургас.

Река Дунав замръзна при Русе с "чисти участъци". Това съобщиха от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в града.

Парапланерист се забавлява над ски зоната в Банско.

По проект на Министерство на образованието и науката "Твоят час" и група по интереси "Обичам България" първокластниците от хасковското СУ "Васил Левски" се запознават с професиите на своите родители. Днес малчуганите се срещнаха с бабата на едно от децата, която е дългогодишен уважаван в града лекар, д-р Веска Василева и тя по изключително занимателен начин чрез игра ги запозна с професията на лекаря.

България


Напиши коментар:


Публикувай