812 8

Бул. „Витоша” има нужда от ремонт… за трети път

Стефанаки Йоанис

Столичният бул. „Витоша”, който беше основно ремонтиран преди година и половина, отново е за ремонт заради… тежката зима и големия сняг, разкрива бТВ.

На места настилката пропада и е на вълни, като това не е за първи път – същият проблем имаше и миналата година през януари.

Между улиците „Солунска” и „Гладстон” плочките са разместени и образуват възвишения и пропадания. На места настилката е толкова компрометирана, че плочките могат да се извадят с голи ръце.

Цялостната реконструкция преди година и половина струваше на Столична община близо 3 млн. лв.

Проблемният участък е ремонтиран още веднъж – във втория етап от проекта за реновиране, като тогава са изхарчени близо 1 млн. и 800 хил. лв.

Дефектите се дължат на суровата зима и влизането на вода под настилката, поясниха от Столична община пред bTV. „Изпълнено е по технология, дадена от производителя на клинкерните плочи. Стриктно е изпълнена, но все пак сами виждате какво е състоянието и колко много снежна маса има.

Предстои повредите да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • врвр
  Отговор
  1 21:39  02.02.17
  Сега пак ще ни бръкнат в джоба! Това го правят нарочно - крадат - влагат кофти материали - надписват - чупи се и отново същото! И ние го плащаме това - данъкоплатците! Нещастна работа!
 • Гоуст
  Отговор
  2 21:44  02.02.17
  "Без компромиси с качеството на ремонтите в София" - така твърдеше г-жа Фъндъкова. Само тя си вярва май.
 • кроко
  Отговор
  3 22:21  02.02.17
  Ами.... значи освен асфалта и тротоарните плочки цъфтят! Кво да направи Данчето, такъв ни е климата!
 • сасаса
  Отговор
  4 22:52  02.02.17
  Голяма кочина оставиха след себе си гербаджиите. Управлението на ГЕРБ се оказа по-лошо от това на Орешарски.

 • Някой
  Отговор
  5 08:11  03.02.17
  Червените тролчета отново се активизираха.Колкото и да плюете, БСП скоро няма да управлява София.

  Коментиран от #6

 • кроко
  Отговор
  6 09:40  03.02.17

  До коментар #5 от "Някой":

  Щом господин "никой" казва, така ще е!
 • Тодоров
  Отговор
  7 10:08  03.02.17
  Всеки строител дава гаранции за свършената работа. И този ремонт ако е извършен с процедура по ЗОП, би трябвало според изискванията да БЪДЕ В ГАРАНЦИОНЕН СРОК ! Фандъкова да вземе мерки и строителната фирма - най-вероятно ГЕРБАДЖИЙСКА - да си оправи безплатно некадърната работа.
 • неутрапен
  Отговор
  8 02:54  05.02.17
  Колкото и да се плюе по предишните социалистически години, тогава се строеше качествено и тогава имаше люти зими и каквото се построи тези хайдуци за да крадат с голям зор и усилия извадиха и плочки и настилки с претекст за по-хубаво и да няма следа от онзи строй. Фандъковица да си обира крушите и тя да се маха и тя като лидера си Тиквока само лъже и прави ремонти по 3-4 пъти на едно и също и все отговора и е, че са в гаранционен срок и ще бъдат отстранени проблемите за сметка на фирмите, но тази даскалица не разбира ли, че на нас ни омръзна да се спъваме по вечно разровените улици и то постоянно да се ремонтира едно и също. Да се в(маха и тя със своята партия. Амън от некадърници, обещания без покрития и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай