1 120 7

Депутати се скараха в ефир заради ветото

Георг Георгиев и Манол Генов влязоха в остър спор заради закона за концесиите

Анатоли Стайков

Когато чух речта на президента, се сетих се реплика от един известен български филм. Ростислав се обърна към Иван: Страхливо започваме живота си, Иване. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

"Това вчера беше първия вътрешнополитически акт на президента Радев. Впечатление прави, че партийните интереси на БСП започват да съвпадат с надпартийните на президента Радев. Ще се върна към края на неговото изказване, когато той казва, че трябва да бъдат спазени законовите разпоредби. Той не съзнава ли фактът, че с този акт, който произведе в момента, налагане на вето в отсъстваш парламент, вкарва държавата в наказателна процедура. Дали в разговорите си с европейските лидери той сподели, че ще сложи вето върху закон, заради който сега ще бъде санкционирана българската държава", каза той.

"Поздравявам президента за това му действие. Той така направи знаменателен жест към хората. Този закон, в този си вид създава хаос в много посоки", отсече пък депътат от БСП Манол Генов. Това решение защитава народа, ако според вас това е на БСП решение, значи ние защитаваме народа", добави той и продължи: "Не може да има вечна концесия. Може да се получи така, че на частен субект една концесия да е вечна", възропта Манол Генов.

"Това не е вярно това, което казвате. Крайният срок за концесия е 35 години. Ако примерно някой инвеститор инвестира в голям структурен проект, за колко време вашата инвестиция ще бъде изплатена? А кога ще започне да печели от делото си? Това, което БСП говорят, не е вярно", остро отсече депутатът от ГЕРБ.

"Вие трябва да почерпите, че нямаше диалог в залата, като се гласуваше законът. Аз на ваше място щях да се срамувам, че само с толкова гласове е приет закона", добави Генов.

"Вие познавате ли закона господин Генов? Той включва висок процент европейски директиви", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Той и да беше видял бял ден този закон, в следващия парламент щеше да бъде спрян", смята Манолов.

"Легално е Радев да налага вето, но не е легитимно, защото няма парламент, който да разгледа това", отсече Георгиев.

България


Още по темата

 • Законът за концесиите беше добър

  Законът за концесиите беше добър

  Категорично в Закона за концесиите, на който беше наложено вето, няма предпоставки за корупционни практики, каза в студиото на "Още от ...
  3.02.2017
  685
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • много ти се иска
  Отговор
  1 09:27  03.02.17
  Публикувано във факти.бг: "Легално е Радев да налага вето, но не е легитимно, защото няма парламент, който да разгледа това", отсече Георгиев. И какво, щом няма парламент, пусни го да мине че да си крадем по схемата, дето я измислихме?! Така ли, ве Георгиев?
 • мъка
  Отговор
  2 09:45  03.02.17
  Публикувано във факти.бг: че ще сложи вето върху закон, заради който сега ще бъде санкционирана българската държава Защо ще ни санкционират ,че е спрян някакъв закон който набутва държавата и народа
 • 3 10:38  03.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гошо
  Отговор
  4 11:47  03.02.17
  а защто трябва да сроделя сас евр. лидири. за да му кажат какво да прави ли. да прави като вас мръсни гербари. външни хора да взимат решения накъде да върви и какво да прави България. браво Радев
 • 5 12:28  03.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • браво
  Отговор
  6 15:32  03.02.17
  Браво на Президента. Само така Г-н президент. Еврогейовете от ГЕРБ стига са крали ами да трьгват за Белене
 • Емил
  Отговор
  7 18:54  03.02.17
  Факт е, че срещу този закон най-много викаха Зелените, които правят нещо само за пари, а сега с ветото е възможно да отнесем и глоба от Съда на ЕС заради неспазване на общоевропейските изисквания в тази област.

Напиши коментар:


Публикувай