2 025 13

БСП се готви да открие най-голямата фабрика за корупция

БСП се готви да открие най-голямата фабрика за корупция
Анатоли Стайков

Трайчо Трайков и Мартин Димитров от Нова Република предупредиха за плановете на БСП за източване на над 20 милиарда лева от парите на данъкоплатците. Двамата представиха на пресконференция позицията на Нова Република по обявените от БСП намерения за строителство на АЕЦ „Белене“ и възраждане на т.нар. Голям шлем.

„Ченгетата и олигарсите надигнаха глави и отново се канят да върнат БСП във властта. Всички чухте техните планове за връщане на социализма в икономиката“, каза Трайков.

Мартин Димитров предупреди, че най-голямото източване на пари на българските данъкоплатци ще продължи със строителството на АЕЦ „Белене“.

Трайчо Трайков обясни, че при ядрената енергетика 80% от цената на тока се предплаща за 50 години напред.

„Ще ви дам пример – това е все едно да ползвате мобилен телефон и сметката ви да е 20 лева на месец. В един момент от мобилния оператор ви предлагат да предплатите 12 000 лева и да говорите „безплатно“ следващите 50 години без да имате право да смените оператора. А след 50 години ще дължите още 12 хиляди лева, за да си закриете договора. Ще приемете ли тази сделка?“

Трайков коментира и изявленията на президента на Руската федерация Владимир Путин по повод позицията на България в големите руски енергийни проекти.

„Путин каза, че България нямала мъжество. Ако такива нахални изявления остават без отговор, току-виж президентът Путин се оказал прав“.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 12:56  03.02.17
  Аз пък ще припомня една стара истина: ако БСП дойдат на власт в Сахара, ще настъпи дефицит на пясък!
 • тиквата
  Отговор
  2 12:59  03.02.17
  Траичо отдавна е за затвора,а Мартин трябва да го последва.
 • кроко
  Отговор
  3 13:09  03.02.17
  Ченгетата и олигарсите винаги са били на власт, не само чрез БСП! а тия вдамцата ги е яд, че не искат тях да използват! Ми, няма как, бе, пичове! Потенциалните ви избиратели са един рейс хора, то ще да е голямо лъжене и купуване на гласове за да се докопате дори до парламента, а какво остава за да упрвлявате!
 • Путин е прав
  Отговор
  4 13:12  03.02.17
  Нямаме мъжеството да отстояваме своите интереси, но не спрямо ЕС, но спрямо Русия, САЩ и т.н. Погледнете какво се сличи с Боковаи Кристалина, с връщането на турци на Ердоган и т.н. След като мъжагата Бойко е такава мадама, какво да кажем за другите

 • Варна
  Отговор
  5 13:21  03.02.17
  Събра ли се един икономист дето не е работил като такъв и един ден и един друг дето сега го съдят точно по въпроса за Енергетиката... Това е като изказването на Борисов против народния съди възродителния процес , а някак пропусна да каже че дълго време е бил точно в тези служби. Нещо като дисидент от службите... - .ахти оксиморона! Така и с тези двамата... - Трайчо индиректно каза че трябва да си купуваме тока от вън и че нямаме нужда от наши централи, които така или иначе ще бъдат затворени след има няма 12- 13 години... Ми чудесно! - Ще е същото като сега. Ще ядем полски яйца, белгийско свинско, ягоди от Испания, Домати от холандия, краставици от Турция и Чесън от Китай. Ми какво пък! - То и мартениците ни вече идват от Китай... Моля Ви спрете да ги публикувате тези двата че само дразнят с веиките си мисли

  Коментиран от #7

 • Наглост
  Отговор
  6 13:42  03.02.17
  ​На България според Путин "не й достигало мъжество" да обърне гръб на Брюксел, който я помпа с еврофондове, за да стане безсрочен донор на Русия ? А Гоце съветва льотчика Радев България да покани Путин по време на председателството й над ЕС, за да му покаже, че не сме обикновен руски Троянски кон, а - руски Троянски слон !
 • Другата Варна
  Отговор
  7 14:14  03.02.17

  До коментар #5 от "Варна":

  А кого точно искаш да слушаш - може би РОвч, мадам Лъжа и Станигей. Абе Гуцанооов, ти ли си бе? А откраднатите пари за автобусите от партийците БСП от Варна кога ще ги върнете? Овчаров като министър и Курнелия като негов заместник са за затвора заради Белене.

  Коментиран от #8

 • Варна
  Отговор
  8 15:03  03.02.17

  До коментар #7 от "Другата Варна":

  Аз съм на принципа който е крал трябва да влезе в затвора! Така, че Р.Овч. ако е крал трябва да влезе където му е мястото! Но не отговори на въпроса какво правим след като към 2030 ще трябва да затворим централите? Това са 13 години, в които ние трябва ще трябва да строим централи или да се готвим да купуваме ток от Турците през АЕЦ Акую, Румънците и който се сетиш! Обясни моля каква е твоята велика стратегия относно тока! - 5 Централи на Въглища и 1 АЕЦ с затихващи фунции до 2030. Нека да почерпим всички от теб мисъл!
 • Вълчо
  Отговор
  9 16:28  03.02.17
  Белене е наистина корупционна фабрика на БСП ИДПС И СТАВА ГПС ЯКО. Ако някой не го е разбрал , да не обсъжда тази тема . За в бъдеще ? Вече има достатъчно нови технологии за производсво на ел ток , които са безопасни . Агитирайте японците пак за ядренни мощности ,не искат и да чувт за фокушима . Алтернатива има колкото искаш , стига правителството да постави цел в енергетиката. Повтарям има нови технологии ,и ядренната енергия нито е евтина ,нито е безопасна . За това само компететни хора да се занимават с такива деликатни неща. Някой път евтиното ,излиза много солено .

  Коментиран от #10, #12

 • Мършата
  Отговор
  10 18:21  03.02.17

  До коментар #9 от "Вълчо":

  Никому не прероръчвам да проявява каъвто и да е било интерес към политическата мафия БСП - ДуПеСе, това е най-черната страница от нашата история!!! Вашият коментар е исключително целесъобразен относно енергетиката, наистина атомната енергетика е прекалено опасна!
 • Гост
  Отговор
  11 19:39  03.02.17
  Не знам как тези двамата нагли идиоти изобщо имат очи да се показват пред хората след като е ясно, те са просто платени
 • кроко
  Отговор
  12 19:55  03.02.17

  До коментар #9 от "Вълчо":

  Ти си онзи трол, дето имаше генратор за ток от камъни, нали?! Ами айде сега представи ни проекта си за да сме спокойни че ще имаме ток за в бъдеще, защото както казва ком №5, 2030г. трябва да се затворят ТЕЦ-овете, а Козлодуй е на изживяване. И лъжеш като дърта циганка - тока от АЕЦ е най-евтиния ток в цял свят! Лъжеш и за Японците - от 2016 пак обмислят и ще го направят - увеличение в процента на ел. енергия от атомни централи. Щото след фукушима цените на ел. енергията скачат с 30% за бизнеса и 20% за домакинствата, а тока от спряните атомни централи се компенсира с ток от газ и т.н. Чети на английски трол лъжлив: https://www.good.is/articles/japan-nuclear-power-debate-heats-up
 • гост
  Отговор
  13 20:03  03.02.17
  Няколко крастави проскубани вълка от глутница (ДС на БКП ), плашат овцете с другите вълци (БСП,ГЕРБ,РЗС,ПФ,АТАКА,ДПС). Абе псета с един и същ номер колко години ще минавате бе ? Време е за подборен отстрел , иначе овцете ще се затрият , по добре вълците да се затрият няма да липсват на никой .

Напиши коментар:


Публикувай