3 Февруари, 2017 14:06 1 676 14

ГЕРБ се готви и за мажоритарен вот

  • герб-
  • борисов-
  • мажоритарен-
  • вот
ГЕРБ се готви и за мажоритарен вот - 1
Снимка БТА

ГЕРБ се готви и за варианта изцяло мажоритарен вот. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов. Това зависело от решението на ВАС.

Ако ВАС признае за задължителен референдума, ще трябва да се събере НС, да се гласуват промените в Изборния кодекс и да се разпусне за парламентарни избори по новите правила, поясни Борисов.

От ГЕРБ са на мнение, че не трябва да се вземат машини под наем, тъй като той бил чудовищен, по-добре било да се произведат .

Борисов отново отвори темата за проверките в отделните министерства и заяви, че не се страхува. Но е убеден, че "в момента това, което се прави, е вземане на страна в предизборната кампания. Опитват се върху нас да хвърлят чудовищните кражби. Всеки ден срещаме агресия срещу нас", заяви Борисов.


С това вето президентът убива този закон и него вече го няма, защото няма парламент. Така Бойко Борисов коментира първото вето на Румен Радев - върху новия Закон за концесиите, приет в последните дни от 43-то НС. Той обясни, че е настоявал текстовете да се гласуват, защото над 80 на сто от тях били свързани с директиви от Брюксел, които трябвало да бъдат синхронизирани с българското законодателство.
Според Томислав Дончев ветото е грешка. Не само, защото законът транспонира европейското законодателство, но и е по-добър от стария. Такова било също становището на общините, законът бил и по-близо до пазара. Не знам каква е истинската причина, дали защото концесия звучи като мръсна дума, заключи бившият вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пинокио

    5 5 Отговор
    Цацата ще оправи нещата, нали Винету го назначи.
    Сега стана ли ясно, кой иска мажоритарните избори и защо?
  • 2 някой

    7 4 Отговор
    Ще гласуваме задължително всички срещу ОПГ ГЕРБ
  • 3 dexter

    6 0 Отговор
    Готви се и още как.
    Плака, плака за Хитрино, рева за пари и кръв да сме давали за симпатизантите и електората на ДОСТ и Местан, и сега е първи в листата за Шумен.

    Слогана на кампанията сигурно ще е "Deliormanli".

    Коментиран от #13

  • 4 с пожелание

    6 2 Отговор
    ГЕРБ да се подготвят за изчезване от политиката , каквото сполетя и НДСВ!! Хората ги видяха какви ги надробиха. Мерси!!! За комунягите ,които са в основата на тия две партии ......същите пожелания!

    Коментиран от #6

  • 5 ГОШО

    4 0 Отговор
    ДА ВИ ИМАМ ОПТИМИЗМА , ЩЯХ ДА СЪМ ТРИЛИОНЕР ВЕЧЕ
  • 6 дедо Шишарко

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "с пожелание":

    Приятелю,наричам те с това обръщение защото съм добре възпитан и защото подозирам ,че въобще за теб политиката е ТАБУ!Ако ГЕРБ изчезне от Българската политика ,това означава ,че държавата изчезва!Герб- това означава сърце,а всички знаем ,че сърцето е най-важния орган в човешкия организъм!Бойко не е политик,той е харизма,а харизмата е много повече от политика ,защото означава ЧОВЕЧНОСТ!Проблема на Българския народ е ,че през последните 27 ГОДИНИ,нямаше ХАРИЗ9МИ,а имаще само АЛЧНИ МИЖИТУРКИ,които е.аха м....та на народа!МИслете и гласувайте ТРЕЗВО,не си правете експерименти ,че живота ни мина!

    Коментиран от #7, #8, #11, #14

  • 7 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Шишарко":

    Пациенте , наричам те така защото не съм възпитан , но съм откровен . Подозирам че или не си пиеш хапчетата или ти плаща мафията . И в двата случая е много лошо положението
  • 8 Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Шишарко":

    Наистина имаш проблем...
    Виждам че някои ти предлагат хапчета...- Добро решение!
    Иначе аз тази харизма на селски бек много не я харча. Нагледах се в последните години на харизматични личности...
    Предния беше от едно село Правец, а сега охраната му, с другата харизма е от едно друго село - Банкя.
    Сиреч селски натюрел,шопски взе да ми накъртва!
    А любовта ти към авторитарната ЧОВЕЧНОСТ е покъртителна! - Направо ме хвърли в ступор! - Не ми остана дъх да се разплача!
    Добре че беше Винету да ни такова Харизматично през последните 9 години, че иначе не се търпеше! Еднообразието убива! То хубаво секс ама погледа на Бойко си е друго докато ти го натиква!- Става ти по- мило на душата...
    ---------------------
    Пич я вземи се стегни, че ми омръзна от простотии! Ако си платен трол на ГЕРБ кажи си и започни с изречението: "Платена Реклама" или "Продуктово Позициониране" . Така всички ще са наясно за какво иде реч ни няма да те псуваме ... - По-добре ще е нали?
  • 9 Роман дизел

    1 0 Отговор
    Дайте ми Солонската митница и не ме закачайте.Като нема кой да кара кораба ,не питайте що върви към скалите
  • 10 Цура дашната

    1 0 Отговор
    Бойкооооо цялата България оправи само мене не.Върни се Бойкооооо!
  • 11 Павел

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Шишарко":

    Абе човек, вярно бате ни Бойко има харизма, но той е неговите съпартийци на постовете включвам и Федоска и останалите преди ни стовариха както и бесепари и достовци и останалите повечето такъв ад за десетилетия, че по-добре киборг да беше без харизма, по-малко щеше да ни навредят! какво като има харизма? Докато хората пищяха ограбени осакатени, изнасилени, роднини на убити, твоите харизми гербери както и бесепарии си лапкаха парите и не гласуваха смъртно наказание за извергите нали? Ходеха на лов с хеликоптер Кугър нали? Ходиха на мачове с вертолет нали? Ако това са твоите идоли, това е краят. То си е краят отдавна де. Аз съм против хора то бесепе ДОСТ ДПс СДС ГЕРБ и останалите включително и някои от Атака да са въобще в държавна служба камо ли в управлението! Тие ни закопаха. Като гледам, няма да се оправим с тия докато ни мачкат и яхат. Не знаяз а кого ще гласувам, но за никого от досегашните май? Но и на новите не вярвам - често са подставени лица нва досегашната мафия - че откъде ще взематпари за да се сглобят иначе? Парите ги държи мафията тук затова не можем да живеем като хората.
  • 12 Павел

    3 0 Отговор
    И още нещо: Ветото на Президента, г-т Томислав Дончев, не е грешка! Защото по Закона, който вие лукавите политтици досега гласувахте, там подземните богатства са държавна собственност! Което не винаги е правилно, ако се касае до нас българите в България, защото това си е наша родина ид ържава от хилядолетия, не от 681 година. Но вие лукавите политици, както и послуушната ви правосъдна система, калинките ви по етажите на МВР ни съсипате - дадохте на чужденци правото да ни ограбват, а ние да им робуваме в мизерия. За което аз потомъкат на Телириг ви присъждам смъртна присъда на всички досегашни политици на власт! Но понеже не съм Правосъдието няма как да ви накажа. Но пък Правосъдието ви е жива трагедия - гласувате удобни за вас вратички, то не ви закача и вие лапате и ни мачкате. Защо да слушаме Брюксел какво казва? ние Българите сме далеч по-древен народ от останалите, трябва ли да сес ъобразяваме с желанията на всеки, вместо да си живеем живота? Вие ни мачкахте Брюксел си гласува техните мнения, ние патим ии от вас и от чужди. Защо изобщо ске родихте и ви ема е въпроса и червени и сини и достовци и всякакви врагове на постовете? Откъде Местан ще извади 50 млн бил ги спестил? От какво? защо нито един правосъден не разследва вашите далавери на политиците и не ви накаже? защото сте гадна враждебна МАФИЯ горе навред, затова! Радев е първият, който наистина прилича на Президент и вие веднага скочихте срещу него? Не го познавам, просто усещане.
  • 13 Самолиот

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "dexter":

    Какво означава това?Че турския не ми е добър.
  • 14 Самолиот

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Шишарко":

    Видя се вече толкова години до каде докараха държавата и как я ограбиха и сасипаха твоите любими съпартийци.Не харесвам БСП ,но ще гласувам за тях защото Нинова ми се струва по добра от останалите като говорене и поведение.А и неискам Герпи да управлява и съсипва всичко в държавата и да има региони с местни дерибей хора на Герпи - както до сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове