Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 10:45 1 342 21

Не даваме обещания, които не можем за изпълним

  • лиляна павлова-
  • герб-
  • концесии-
  • вето

Ако президентът смята, че директивата за концесиите въвежда корупция, да повдигне темата в Европа

Ако президентът смята, че европейската директива по начина, по който Европейският съвет и всичките 28 страни членки са я приели, въвежда корупционни практики, бих му предложила той да повдигне тази тема в Европа.

Това каза в предаването „Тази събота” по bTV бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в две правителства на Бойко Борисов Лиляна Павлова във връзка с ветото на президента Румен Радев върху закона за концесиите, който беше приет в последните дни на Народното събрание.

Припомняме ви, че според държавния глава - този закон въвежда широки граници на субективизъм и възможност за корупционни практики.

Павлова обясни, че законът, който са предложили, транспонира европейската директива за обществени поръчки и концесии на над 80%. По думите й текстът е преведен едно към едно на български.

Директивата за това как трябва да се възлагат концесии, публично-частно партньорство, е нещо, което липсва в нашето законодателство, обясни Лиляна Павлова.

Тя каза, че уважава правото на президента на вето и, ако той счита, че има параграфи или членове от закона, които не са безспорни, би разбрала ветото му върху тях и от експертна гледна точка.

„Но целия закон при условията на липсващ парламент, това означава да го хвърлим в кошчето за боклук. България вече е в наказателна процедура именно заради липсата на синхронизиране на този закон в нашето законодателство, което ще доведе и до финансови санкции за страната”, добави бившият министър.

Не даваме свръхобещания, които не можем да изпълним. Да удвоим учителските заплати не е проблем за един мандат време. Напълно реалистично е и зад всяко число в нашата предизборна програма стои сериозен анализ, заяви Павлова.

На въпрос защо не са вдигнали доходите в досегашния си мандат, Павлова обясни, че фокусът на досегашните управляващи от ГЕРБ бил в борбата със сивия сектор и в многото инвестиции в инфраструктурата. Сега хората искат 3 приоритета и ние ги имаме – образование, здравеопазване, сигурност, каза Лиляна Павлова. Според нея българите са разбрали, че когато ГЕРБ обещаят нещо, го изпълняват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦОЛЕ

    19 5 Отговор
    ТАЗИ ЛИ Е С БУБОЛЕЧКИТЕ В ГЛАВАТА
  • 2 ддд

    13 2 Отговор
    на мен жените колко са ми обещавали
    не че не могат да го направят
    ами просто не го правят
  • 3 Реформи

    14 0 Отговор
    ГЕРБ обеща реформи в МВР, здравеопазването, образованието, съдебната система. Нито едно от тези не се състоя. Така че за мен ГЕРБ не си изпълнява обещанията по същия начин, по който и другите партии не го изпълняват. За концесиите в Европа и в България е различно. Така че правилно е спрян закона. А с Европа може да се говори. По-добре е отколкото да се изпълняват всякакви натиски отвън без да се мисли. Както беше с Кристалина и ООН, с връщането на турци на Турция в нарушение на законите и т.н.
  • 4 некойси

    12 2 Отговор
    Борбата им по-скоро е била да отклонят всички възможни парични потоци към тях и после да се бият в гърдите колко добре живеем, какъв бюджетен излишък имаме и колко силна партия са те.
    Вожда Винету се бои от кадърните и начетените хора, той смята че може да бъде изместен или засенчен от някой от тях. Затова той вижда сигурност в посредствени люде и непрекъснато се обгражда с такива.
    Всички некъдърни и неспособни марионетки в кабинета на вожда се оценяват главно и предимно по основното им качество-послушание. Те възприемат лидера си като живо божество и се стремят всячески да предугаждат желанията му и да четкат егото му, та нали при нормални обстоятелства не биха имали възможността да заемат такива високи постове. Нормалното им поприще би било някъде на село, където някъде е останала каквато и да е стопанска дейност.
    В крайна сметка основна задача на групата Винету е задоволяването на егоцентричния нагон на един човек и за тази цел биват впрягани всички възможни партийни и държавни ресурси, а добруването на управляваните остава далечен и страничен приоритет.
    Така е било и не виждам причина да бъде по различен начин.
  • 5 КМЕТ ХА ХА СРАМ

    7 1 Отговор
    УНИКАЛЕН КМЕТ ,УНИКАЛЕН КМЕТСКИ НА.РАН АНТУРАЖ .ГЛЕДАЙТЕ ОТ 6 МИН.ОТЧАЯНИ ПРОПАДНАЛИ КРАДЛИВИ ФИЗИОНОМИИ ТУК: http://play.novatv.bg/programi/gospodari-na-efira
  • 6 Бате Любо

    14 1 Отговор
    Тия крадливи некадърници май пак се канят да управляват - егати безочието..
  • 7 Варна

    15 2 Отговор
    ГЕРБ могат спокойно да обещаят още нови заеми. Що да са 26,5 млрд. като могат да бъдат 36млрд! И защо заемите да са 29,4% от БВП като могат да са 69,4% .

    АЗ ОБЕЩАВАМ,
    Никога и по никакъв начин да не дам гласът си за ГЕРБ
    Обещавам винаги да ги изобличавам за всяка лъжа
    Обещавам всеки път да крещя, когато си раздават на своите хора държавни активи.
    И най- накрая да кажа, че ви мразя платено!
    - Плащаме всичките за простотията, че на два пъти управлявахте страната.

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    От 1997 до 2008 кой управлява и какво постигна БЪЛГАРИЯ? Дадоха тецовете на САЩ и златната минодобивна промишленост пак на САЩ. Кои управлявяха тогава?

    Коментиран от #15

  • 9 Грую

    12 1 Отговор
    Вчера, Горанов - финансовият мин-р на ГЕРБ, каза - 650лв мин.р.з., 1500лв средна раб.заплата, 300лв. мин. пенсия......да, ама вече будалите свършиха....сега е изключително важно да се следи тия да не фалшифицират изборите в някои по-затънтени места, ако не успеят да подменят чували и списъци - според мен са аут завинаги, просто трябва много, изключително да се следи гербаджиите да не фалшифицират изборите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    10 1 Отговор
    Ехеее, мног щедри на обещания! Преди няма и 2 месеца, след президентскит избори, не можаха да намерят пари за увеличение дори на минималната пенсия, обаче сега обещават реки от мед и масло. Именно Горанов!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 антигерб

    10 1 Отговор
    ГЕРБ като ти кажат, че слънцето изгрява, ти погледни небето, защото то най-вероятно залязва... това са едни ИЗКЛЮЧИТЕЛНО арогантни и безскрупулни хора, за които лъжата е ежедневие... не мога да повярвам, че някои хора все още им се връзват на лъжите и гласуват за тях!!!... направо безумие, живеем в страната на абсурда...
  • 14 Сори

    7 2 Отговор
    Герб обещаха че няма да вдигат винетките...но ги вдигна .При увеличението на винетката на 97лв обещаха че следващата винетка ще е от дата до дата т. е. 1година независимо кога е закупена ...и пак излъгаха.....остана за по следващата ХАЙДЕ БЕЗ ГЕРБЕРСКИ ОБЕЩАНИЯ...а тази дебела к...а да отиде да се прегледа
  • 15 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Струва ми се, че подхождаш грешно към темата!

    Когато си работодател и назначаваш някого на работа как го контролираш?

    - Ако се случи така, че този работник който си наел преди 9 години само се оправдава с предходните какво правиш с него?

    - Ще коментирате работата на предходните работници или ще уволниш и този, дето се оправдава?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Самолиот

    5 1 Отговор
    Е това се нарича наглост.Сфинетка лъже отново което си е нещо нормално.Обещаха хубави пътища и куп други неща и изпълниха ли ги- не.
  • 18 Самолиот

    5 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: 650лв мин.р.з., 1500лв средна раб.заплата, 300лв. мин. пенсия" До сега защо не го направиха?!Колко време имаха.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай село

    3 1 Отговор
    До Грую Абе човек за какви чували говориш, не чете ли , че Борисов дава съвет на професора Герджиков , да правят машинки за гласуване в България? Мина времето на чувалите , този номер стана прозрачен , сега е времето на машинките , с един бутон и герб на власт . С чувалите не се носеха само фалшиви бюлетини , а и пари за купуване на гласовете , това е скъпо и трудоемко. Виж с машинките работата е съвсем друга ,ние купуваме машинките ,а те печелят изборите. Чисто , изгодно и икономично, ей на това се казва далавера!
  • 21 БАЙ ГАН4О

    4 0 Отговор
    Моя съвет към тази дама е да отиде там откъдето е излязла
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове