Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 12:31, обновена 4 Февруари, 2017 22:12 1 422 20

Нинова: БСП сложи началото на промяната в България

  • бсп-
  • конгрес-
  • нинова-
  • промяна-
  • корнелия нинова

В събота започна 49-тият конгрес на Българската социалистическа партия

Нинова: БСП сложи началото на промяната в България - 1
Снимка:БСП

„БСП сложи началото на промяната в България с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

„Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

По нейните думи народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши. „Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова.

„Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

„Ще бъдем ли ние тези водачи? Ще отговорим ли на желанието за промяна? Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България? Или ще бъдем част от политическата класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки, че бурята ще отмине. Тя няма да отмине!“, заяви председателят на БСП пред делегатите на Конгреса.

“Промяната в партията показва, че сме разбрали какво се очаква от нас. Всеки член на партията да знае, че гласът му е важен и пряко да избира председателя си, но и да ограничим председателя в два мандата, за да не се поблазни да ползва тази партия като своя“, каза тя и обясни: „Да се въведе мандатност за народните представители и да се отвори път на нови лица - без сблъсък помежду ни и с разбирането, че народът поиска и тази промяна“.

Нинова: БСП сложи началото на промяната в България

„Днес имаме още една важна задача. С нашия Национален план за България да посочим друг и различен път от 25-годишния преход на развитие. Да водим по този път и да бъдем гарант, че няма да се отклоним от него“, обясни намеренията за промяна в страната председателят на БСП.

По думите й с този план за развитие левицата иска да заяви каква България искаме днес, но и след 20, след 30 години. „Да поставим дългосрочна цел и хоризонт – 8 милиона българи и нито един беден. Такава цел може да обедини всички политици, да обедини цял един народ – да съхраним българския народ от изчезване. Но уви, политическото късогледство надделя над държавническото мислене. Политици от различни партии коментираха със сарказъм или с аргумент, че това не може да стане биологически за 4 години. Хора, които мислят за България с хоризонт от 4 години, не могат да бъдат водачи на народ“, заяви председателят на БСП.

Според нея такива „лидери“ са председатели на партии, които са вгледани в мандата си, във властта и нейната употреба, но не дават хоризонт, не дават перспектива за България за след 30, след 50 години.

„Две Българии, два свята, а между тях пропаст. В такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор- да определи водачите си и той ще реши мъдро. Но и ние социалистите сме изправени пред избор – ние също трябва да решаваме мъдро“, каза Нинова.

Ние предлагаме план за България, а други предлагат доктрина с името на партия – доктрината ГЕРБ. Ние ще защитим нашите български ценности. Ще положим основата на друга държава, където държавата ще има основна роля в икономика, заяви Нинова, преди да представи предизборната платформа на БСП „Поискай промяната! Правила, сигурност и справедливост“.

В речта си председателят на НС на БСП изтъкна, че основна задача ще бъде развитието на местното самоуправление.
Тя заяви, че ще се преодолява порочната практика държавата да прехвърля дейности на общини, без да се осигурява необходимите финанси.

Ще се провежда цялостна политика на балансирано развитие на всички региони на страната, на преодоляване на дълбоките регионални различия и високо ниво на заетост в общините. Ще се работи за ускорено приемане на Целенасочената инвестиционна програма за интегрирано развитие на изоставащите райони на България – Северозападна, Родопи, Странджа-Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони.

„Нашата цел е България да развие устойчива, балансирана и ефективна транспортна система в услуга на хората и бизнеса“, каза Нинова

Председателят на НС на БСП обеща да бъде направено ново Министерство на транспорта и транспортната инфраструктура, за да се създаде единна политика за балансирано развитие на всички видове инфраструктура и транспорт.

Тя допълни, че трябва да се създадат условия за изграждане на качествени автомагистрали чрез въвеждане на ТОЛ система по магистралите и транзитните първокласни пътища по страната. Интензивно изграждане на нови участъци от седемте автомагистрали чрез публично-частно партньорство. Използването на вътрешните водни и морски пътища като основа за развитието на интер модалността в партньорство с водещи международни логистични компании.

Сред приоритетите на левицата в транспортния сектор е и предприемането на спешни действия за излекуването на БДЖ и спиране на концесията на летище София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел

    11 2 Отговор
    Ще ви видим? Тия лозунги клишета звучатг красиво само на мига. То и Тато и мафия така плямпаха, десетилетия, но не го приложиха... И най-чудното е, че онези старите "комунисти", които реално се бориха за по-справедлив свят, бяха изгонени от властта, избити, заточени по затвори и Белене, а мафията нагаждачи си се Калинкизира и досега я кара така? самиите комунисти казваха - ние не се борихме за такава държава, какво е това? Е, ще видим каква ще я къдрите? но не забравяйте, че народите имат памет, напук на логиката на Бжежински и други. паметта е записана и в нас и къде ли не в космоса. тя е безкрайна. фактите се помнтят. молете се вашата "справедливост", на червените да не е като на гербери и досегашната ви, парзитно тиранска лапачница! Държавата трябва да даде онова, което е право на хората индивиди и да контролира Законова онова, което е междуиндивиди! Но да не си присвоите както тия правото и децата да ги решава държавата? Винету и мафия и предните нали ни мачкаха чрез "държавата", вие да не увеличите това? натам клониш май като идея? Вашата управническа справедливост често е геноцид за невинни... 2030 ще дойдат и Съдът и друг... тогава да не ревете....
  • 2 Хахо

    4 6 Отговор
    Ураааааа, идвамееее! Да живей партията!
  • 3 Дадада

    10 7 Отговор
    Абе Павеле, не виждаш ли какво правят комунистите в Румъния? Нашите са същите, забрави ли жалкото им правителство на Орешарски? Ами Виденов? Как може да и вярваш на тая пача-щели да строят Белене,...Гласят се ПАК да крадат, а сетне Боко да им плаща вересиите...

    Коментиран от #5, #6

  • 4 незнайко

    13 3 Отговор
    Нали е независим президента Румен Радев, или това беше поредната измама на БСП.
  • 5 ужас

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дадада":

    Кога Бойко е плащал за нещо, осъзнай се! НИЕ ПЛАЩАМЕ. Парите идват от нас, запомни го и престани да ръсиш глупости. Парите са на народа и гласа който иска промяна в политиците също е на народа. Това, че политиците се правят, че не ни чуват и не ни виждат ще им се върне рано или късно.
  • 6 НЕ НЕ НЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дадада":

    В Румъния всички политици - и леви, и десни, са подкрепили законопроекта! Колото и да не ти се иска, няма разлика между крадците, нито у нас, нито в Румъния
  • 7 гост

    9 0 Отговор
    НЕ НЕ НЕ , БСП(БКП) сложи началото още през 1988-89 г. Тази пак лъже най нагло . От 88-а до 89-а се подготвяха и си разпределяха държавните пари и активи , а 89 -а стартираха официално промяната с техни хора които се правеха на демократи . В България нищо не се е променило едни и същи хора дерибействат и унищожават народа .

    Коментиран от #8

  • 8 НЕ НЕ НЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Така е, не твърдя обратното! Само че има хора, които си мислят че има разлика в произхода и „заслугите”на левите и десните в България. А то няма!
  • 9 Със стари ..... нов бърдак? Пак ли?

    4 1 Отговор
    Европата започна веч да ври, Румънията вдигна яко пара, Унгария потегли и набира скорост, ние се гушкаме със Сорос и чакаме ОЦУ от Брюксел ко да праим. С други думи ЕС - цирка си замина а нашите български клоуни останаха на мегдана и се опитват да привлекат интереса към себе си! БСП почва първи да ПУДРИ - дъст ин дъ винд. Козметиката е опасна тя КАТ нищо, баба стара като нищо за 16сет годишна могат ти е докара. Пидрата е : стига вече, ние трябва, ние ще, нека заедно напред. Четем плакати и афиши като доцент Денев от филма Двойникът с Тодор Колев и крема"ДЕНИМ". ЦЕЛ - няма. А целта е грижа за Човека в държавата! Задачите и механизмите за постигане на целта. Пак няма. А следва да се посочи как държавата ще се ръководи от народа, как в конституцията ще се заложи върховенството на мнението и интереса на НАРОДА - ЧОВЕКА, без значение вероизповедание. Равенство и достойнство за всеки. А задоволяване на потребностите по охолство и лукс според личното участие в легален бизнес и труд. Как изберателя ще дърпа конците на народния си представител - демек контрол на Г-н Мутра Гаьо който веднъж влязъл в НС остава там по наследство до девето коляно. А изберателя се мутира като овча маса. НАРОДНА РЕПУБЛИА с върховенство на народа върху избраните от него да му СЛУЖАТ а не физически да го довършат. Какво ще стане с Палати и Комплекси изникнали като гъби след дъжд с неизвестни собственици които - както в песента на Силвия Кацарова и Тончо Русев-" ТОПЪЛ ДЪЖД " - как така св
  • 10 Как така ?

    3 1 Отговор
    Как така изведнъж света за ЕЛИТА в България изведнъж, стана по-красив и бял - Силвия Кацарова и Тончо Русев? Какъв бе този "топъл дъжд " златен дъжд от безумни средства в ръцете на Г-н Мутра Ганьо който гледа на на нас като на овча маса! Дайте СТОП господа щото щом мечката играе в комшиите ...... . Може да има и сакътлъци!
  • 11 Нима Господ има само за г-н Мутра Ганьо?

    3 0 Отговор
    Нима те са се потили повече от работниците и селяните, щото на едни със шепи и в палати с охрана а за други ако има а щом поискат скромно - отговора е НЯМА! Това истина ли е или наистина го има?
  • 12 По дрехите посрещат

    2 2 Отговор
    Първо да прочетем програмата а после, там като идем ще видим кой бюлетин ще пуснем. Първо програма иначе ваща .... !
  • 13 Последно повикване за заминаващите

    2 3 Отговор
    Последен шанс господа, измените ли на обещанията дадени следва сушене на овчи кожи! С хастара навън!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Борис

    5 1 Отговор
    Абе тия наистина ли си мислят че им вярваме поне малко?Ако е така не ги слуша главата.
  • 16 семи проф

    2 6 Отговор
    ЩЕ повярвам на Нинова когато вкара целия елит на Герб в затвора и отнеме краденото им имущество ...ако спечели изборите

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "семи проф":

    Това няма никога да се случи. Проумейте че всички са от едно ребро, а гарван гарвано око не вади. Единствено може да се надяваме че ако участват властта, ще вземат да свършат нещо полезно. Че ще крадат, ще крадат, че няма да гонят предишните крадци - няма. Ама поне да вземат нещо полезно да свършат.
  • 18 Мършата

    3 1 Отговор
    Мързима да чета статията, искам да кажа само, да не се престараваш много Курнелия, да не засенчиш колосалните успехи на предшествениците си особенно на Жан Виденов, Пламен Орешарски и разбира се СерГей СтаниГей, желая ти все така плътно да ДуПеСе ЕООД! На оня в Сарайте да му подариш ИБРИК, че вече бая е одъртял, да заръчаш водата дето го подмиват да е топличка, да не настине!
  • 19 Хахо

    1 3 Отговор
    СПолука за България е др.Нинова, да живеееей!
  • 20 гост

    3 0 Отговор
    тези толкова ли са нагли и безочливи????? Всеки нов водач като им дойде и забравят че всеки път хората с камъни ги изпращат това вече е НАГЛОСТ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове