1 036 0

Проф. Радослав Гайдарски: Омръзнали сме

Той защити предложенията за промени в устава на БСП, според които дадено лице може да е депутат максимум 12 години

Анатоли Стайков

Омръзнали сме – да се явяваме непрекъснато по телевизорите едни и същи лица. Не е драматично да не си депутат, напротив, здравословно е от време на време да стоиш отстрани, да видиш как вървят нещата.

Така в предаването „Тази неделя“ по bTV проф. Радослав Гайдарски защити предложенията за промени в устава на БСП, които ще бъдат обсъдени днес, във втория ден на 49-ия конгрес на партията. Според тях дадено лице може да е депутат максимум 12 години.

Ако изберем едни и същи хора отново и отново, трябва да въведем професия депутат. Точно това накара голямата част от хората в партията да си помислим така ли ще продължаваме. А младите? Те какво да правят?, каза Гайдарски.

Инициаторът на тези промени не е Корнелия Нинова, а хората отдолу, добави той.

Тази промяна съвсем не е толкова спорна, колкото изглежда на пръв поглед, тъй като се подкрепя от голяма част от партията. Още на миналия конгрес беше поставена и не мина с няколко гласа, добави Крум Зарков.

По думите му хората, които няма да са депутати, имат своето естествено място в партията. „Мярката е необходима, защото хората показаха ясно, че искат промяна на политическата класа, на политическия морал, на политическите лица. Затова правим тази крачка, за да покажем, че промяната, която предлагаме за цяла България, можем да я приложим върху себе си“.

На въпрос за здравната реформа проф. Гайдарски каза, че служебният министър Илко Семерджиев върши много полезна работа, защото предшественикът му Петър Москов, „като повече политик и по-малко лекар, не можа да свърши нищо“. По думите му пръстовият отпечатък е една от най-големите глупости, сътворени по времето на Москов. Това е обидно за народа – все едно сме държава от престъпници, каза гостът.

Запитан дали БСП ще подаде ръка на АБВ, Зарков каза: „Следим какво се случва в АБВ, отнасяме се с уважение но нищо повече от това“.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай