631 11

ГЕРБ си поставя само реални цели

Анатоли Стайков

Не се съревноваваме с обещанията на която и да било друга политическа платформа, защото зад управленската програма на ГЕРБ стоят реални, постижими и доста обмислени, които си поставяме за следващите 4 години управление на ГЕРБ. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият министър на труда и социалната политика Зорница Русинова.

"Във фокуса на политическата платформа на ГЕРБ е насочена към развитие и растеж на държавата. Също така е насочена към детето, към семейството, към човека като ценност на българското общество. Поради тази причина един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието и инвестицията в знанието и уменията на хората", добави Русинова.

"Не става въпрос за обещания, които не са обмислени". По-сериозно досегашните управляващи ще наблегнат и на налагането на тридетния модел.

Държавата категорично се движи в два аспекта на подкрепа на тридетния модел. На първо място категорично, това е затягане на режима на социалните помощи и спиране на това социалната система да подкрепя семейства, които се издържат на социални помощи с това, че раждат повече деца. От тук нататък е важна подкрепата на отговорното родителство - когато отглеждаш деца, да имаш добра възможност да се грижиш за тях. И добрата градска среда, добрата инфраструктура - детски градини, училища, качеството на образованието, инвестицията в учителите, заяви Русинова.

"Заявяването с твърд гарант за финансова стабилност може да ни даде увереност, че в следващите 4 години ще имаме около 3% ръст на БВП. Поради тази причина гарантираме и увеличаване на минималната работна заплата, както и увеличение на средната работна заплата. Това са изчисления направени на предходния опит, който имаме в последните 2 години", коментира още Русинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 10:19  06.02.17
  Усилията на герб са насочени не към растеж,а към ГРАБЕЖ

  Коментиран от #4

 • ИВАН
  Отговор
  2 10:43  06.02.17
  ТЦ ТЦ ТЦ странно какво самочувствие ,нови 4 години да управляват.. гади ми се, на целият народ му се повръща от вас, нагледци
 • Омг
  Отговор
  3 10:51  06.02.17
  Въпросче към госпожата от банда герб. Какво направи ти с злоупотребите с евросредства в домовете за деца, някой осъден, щото това е в твоя ресор, или гарван на гарван око не вади
 • рамзес III
  Отговор
  4 11:13  06.02.17

  До коментар #1 от "БАЙ ГАН4О":

  Растежа е факт !!!

  Коментиран от #7, #10


 • Гражданина
  Отговор
  5 12:02  06.02.17
  Русинова, що не разкажеш за баща си как ограби риболовния флот като направиха приватизацията и го разграбиха, а твоето тати се оказа с 2 нови траулера.. И как на тати дъщето няма да е министър... Крадци

  Коментиран от #8

 • Бенедиктус
  Отговор
  6 12:12  06.02.17
  Той и дявола обещава най-добри и примамливи неща, които изглеждат реални, но накрая ти взима душата! Такава за съжаление е политиката на Б.Б. - дясно ориентирани възгледи - просто казано: вземай от бедняка, давай на богатия, той бедняка и без това е свикнал с немотията и нещастието по-добре да се погрижим за тези на които се крепи икономиката и за нас самите... каква криво разбрана правда! Това е валидно не само за ГЕРБ, но при ГЕРБ то достигна кулминацията си. Наглостта и безочието са станали жизнена среда за гербаджията като цяло, те направо бликат от него като пълноводна река и къпят народа с безразличието си! На този свят правда няма! О, нещастен български народе, не знаеш какво те очаква...!
 • Варна
  Отговор
  7 14:02  06.02.17

  До коментар #4 от "рамзес III":

  Когато се говори за икономически данни е добре да се добавят някои уточнения! Прилага се т.н. Факторен анализ за да се определи, коя е причината за нарастването на изследваната величина - в случая БВП. Понеже ГЕРБ е партия, която бе изградена на лъжи от един пожарникар и физкултурник там трябва задължително да се подложат данните на анализ, за да се види да ли в крайна сметка не лъжат! В тази връзка без да претендирам за изчерпателност смятам, че данните са представени по един общ способ в който величината на БВП зависи от 2 основни фактора. Единият са цените, а другият е количеството произведени блага. Дори без да изпадам в сериозни изследвания на производствените индекси на страната, то съм убеден, че нашето производство е с затихващи функции. Тоест не може да кажеш че БВП е нараснал заради нарастването на производството! Тогава остава видимият резултат! БВП е нараснал само и единствено в резултата на нарастване на цените на стоките. Разбирате ли за какво говоря?
 • Варна
  Отговор
  8 14:06  06.02.17

  До коментар #5 от "Гражданина":

  Тази дъщерята на Петко Русинов ли е?
 • Но не ги изпълнявате
  Отговор
  9 17:23  06.02.17
  Но и ГЕРБ не ги изпълнява като и другите партии. Реформите в МВР, образованието, съдопроизводството и други бяха изпълними, но някои се започнаха със скоростта на констенурка, а други въобще не се започнаха.
 • Сретан
  Отговор
  10 18:37  06.02.17

  До коментар #4 от "рамзес III":

  Kak да не се усеща растежа ...Завода за боклук вече работи...Ей ,цял завод е това.......а не кафета и магазинчета.
 • Обещания
  Отговор
  11 19:06  06.02.17
  Проблемът при ГЕРБ (а и при други партии) е, че трябва да се прави едно в България, т.к. иначе България ще изчезне, а се обещава нещо друго. Трябва да се премахне максимално корупцията, но за нея се твърди, че я няма, а се предлага саниране, където корупцията процъфтява. Това е проблемът на ГЕРБ (и БСП и на други партии)

Напиши коментар:


Публикувай