Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 09:02 1 077 11

ГЕРБ си поставя само реални цели

  • зорница русинова-
  • герб

Не се съревноваваме с обещанията на която и да било друга политическа платформа, защото зад управленската програма на ГЕРБ стоят реални, постижими и доста обмислени, които си поставяме за следващите 4 години управление на ГЕРБ. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият министър на труда и социалната политика Зорница Русинова.

"Във фокуса на политическата платформа на ГЕРБ е насочена към развитие и растеж на държавата. Също така е насочена към детето, към семейството, към човека като ценност на българското общество. Поради тази причина един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието и инвестицията в знанието и уменията на хората", добави Русинова.

"Не става въпрос за обещания, които не са обмислени". По-сериозно досегашните управляващи ще наблегнат и на налагането на тридетния модел.

Държавата категорично се движи в два аспекта на подкрепа на тридетния модел. На първо място категорично, това е затягане на режима на социалните помощи и спиране на това социалната система да подкрепя семейства, които се издържат на социални помощи с това, че раждат повече деца. От тук нататък е важна подкрепата на отговорното родителство - когато отглеждаш деца, да имаш добра възможност да се грижиш за тях. И добрата градска среда, добрата инфраструктура - детски градини, училища, качеството на образованието, инвестицията в учителите, заяви Русинова.

"Заявяването с твърд гарант за финансова стабилност може да ни даде увереност, че в следващите 4 години ще имаме около 3% ръст на БВП. Поради тази причина гарантираме и увеличаване на минималната работна заплата, както и увеличение на средната работна заплата. Това са изчисления направени на предходния опит, който имаме в последните 2 години", коментира още Русинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    8 5 Отговор
    Усилията на герб са насочени не към растеж,а към ГРАБЕЖ

    Коментиран от #4

  • 2 ИВАН

    9 3 Отговор
    ТЦ ТЦ ТЦ странно какво самочувствие ,нови 4 години да управляват.. гади ми се, на целият народ му се повръща от вас, нагледци
  • 3 Омг

    7 2 Отговор
    Въпросче към госпожата от банда герб. Какво направи ти с злоупотребите с евросредства в домовете за деца, някой осъден, щото това е в твоя ресор, или гарван на гарван око не вади
  • 4 рамзес III

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ ГАН4О":

    Растежа е факт !!!

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Гражданина

    6 0 Отговор
    Русинова, що не разкажеш за баща си как ограби риболовния флот като направиха приватизацията и го разграбиха, а твоето тати се оказа с 2 нови траулера.. И как на тати дъщето няма да е министър... Крадци

    Коментиран от #8

  • 6 Бенедиктус

    4 1 Отговор
    Той и дявола обещава най-добри и примамливи неща, които изглеждат реални, но накрая ти взима душата!
    Такава за съжаление е политиката на Б.Б. - дясно ориентирани възгледи - просто казано: вземай от бедняка, давай на богатия, той бедняка и без това е свикнал с немотията и нещастието по-добре да се погрижим за тези на които се крепи икономиката и за нас самите... каква криво разбрана правда! Това е валидно не само за ГЕРБ, но при ГЕРБ то достигна кулминацията си. Наглостта и безочието са станали жизнена среда за гербаджията като цяло, те направо бликат от него като пълноводна река и къпят народа с безразличието си! На този свят правда няма! О, нещастен български народе, не знаеш какво те очаква...!
  • 7 Варна

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "рамзес III":

    Когато се говори за икономически данни е добре да се добавят някои уточнения!
    Прилага се т.н. Факторен анализ за да се определи, коя е причината за нарастването на изследваната величина - в случая БВП.

    Понеже ГЕРБ е партия, която бе изградена на лъжи от един пожарникар и физкултурник там трябва задължително да се подложат данните на анализ, за да се види да ли в крайна сметка не лъжат!
    В тази връзка без да претендирам за изчерпателност смятам, че данните са представени по един общ способ в който величината на БВП зависи от 2 основни фактора. Единият са цените, а другият е количеството произведени блага.
    Дори без да изпадам в сериозни изследвания на производствените индекси на страната, то съм убеден, че нашето производство е с затихващи функции. Тоест не може да кажеш че БВП е нараснал заради нарастването на производството!
    Тогава остава видимият резултат! БВП е нараснал само и единствено в резултата на нарастване на цените на стоките.
    Разбирате ли за какво говоря?
  • 8 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданина":

    Тази дъщерята на Петко Русинов ли е?
  • 9 Но не ги изпълнявате

    1 0 Отговор
    Но и ГЕРБ не ги изпълнява като и другите партии. Реформите в МВР, образованието, съдопроизводството и други бяха изпълними, но някои се започнаха със скоростта на констенурка, а други въобще не се започнаха.
  • 10 Сретан

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "рамзес III":

    Kak да не се усеща растежа ...Завода за боклук вече работи...Ей ,цял завод е това.......а не кафета и магазинчета.
  • 11 Обещания

    1 1 Отговор
    Проблемът при ГЕРБ (а и при други партии) е, че трябва да се прави едно в България, т.к. иначе България ще изчезне, а се обещава нещо друго. Трябва да се премахне максимално корупцията, но за нея се твърди, че я няма, а се предлага саниране, където корупцията процъфтява. Това е проблемът на ГЕРБ (и БСП и на други партии)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове