687 2

Внимание: Над 200 рискови язовири!

Това, че са рискови, не означава, че те са в предаварийно състояние

Анатоли Стайков

Рисковите язовири в страната преди очакваното обилно снеготопене са малко повече от 200. Това съобщи в предаването "Преди всички" по БНР директорът на Главна дирекция "Язовири" в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Йордан Кюмюрджиев:

Това, че са рискови, не означава, че те са в предаварийно състояние, има някакви неизправности. Тези, които наистина са зле, те са около 30 броя, за тях има дадени предписания, тези язовири въобще да не задържат водата. Тези предписания за язовирите, които са технически неизправни, се спазват.

Проверени са около 5000 от общо 5400 язовира, посочи още Кюмюрджиев. На част от тях са установени дребни проблеми като неизправни кранове и повредени преливници. Снежната покривка затруднява достъпа и огледа на съоръженията на останалите, поясни директорът на Главна дирекция "Язовири".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сипах му
  Отговор
  1 13:45  06.02.17
  Години наред правителството на Боко не взе никакви мерки освен да ги източва до санитарен миимум и сега при очакваното мощно снеготопене, ако се случи отново някое нещастие, кой ще е виновен !?...може би служебното -Да ам Не ! Вариантите са или рвежим на водата или да стискат палци хораъа да не се скъса някоя стена. Вода гази, жаден ходи е казал народа иначе той в Банкя вода си има, че и минерална !

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 19:13  07.02.17

  До коментар #1 от "сипах му":

  Не си ли чул какво каза Корнелия Нинова преди седмица - две ? Вода няма в язовирите и ни чака криза. Кажи ми кой лъже. Този път Корнелия Нинова тотално се изцепи, но не и се получи.

Напиши коментар:


Публикувай