1 293 8

ДОСТ и НПСД се явяват заедно на избори

ДОСТ и НПСД се явяват заедно на избори
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) и Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) ще се явят като коалиция - Обединение ДОСТ на насрочените за 26 март предсрочни избори.

Раждането на новата коалиция беше обявено на съвместна пресконференция на двамата лидери Орхан Исмаилов и Лютви Местан.

Нашето послание е в думата "обединение", уточни Орхан Исмаилов. Той не пропусна да коментира, че коалицията е създадена на базата на принципи и по силата на желанието на структурите на двете партии по места. Той заяви, че в следващия парламент ще си сътрудничат с десните партии.

"Национална задача и мисия на обединението е "европейска демокрация без сараи". Магията на това обединение е в баланса на принципите на идентичността и на националната държава - единна и неделима", подчерта Лютви Местан.

Днес ДПС разяжда демократичната тъкан на българското общество. Тази битка изглежда неравна, но ще бъде спечелена. Ние ще защитаваме смело светостта на идентичността ни - име, език, религия и култура, както и свещеността на границите на България, обобщи Местан.

Той уточни, че ще се борят за гласа на всички български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм, както и за гласовете на изселниците в Турция.

Лютви Местан заяви, че новата коалиция се създава с една национална задача: "Тя синтезирано може да се определи като демокрация без сараи, eвропейска демокрация без сараи“. В допълнение Орхан Исмаилов заяви, че най-важното е „да разчупим този модел, феодализма по места и задкулисието, което управлява вече 25 години“.

И Лютви Местан, и Орхан Исмаилов не поставят под въпрос влизането на "Обединение ДОСТ" в 44-тото Народно събрание. Въпросът според тях е не дали ще прескочат 4-процентовата бариера, а с колко, защото „това обединение е една голяма политическа сила“.

"Мегданът за политическа надпревара за спечелване на сърцата – обаче с идеи, не с пари е отворен, да заповядат и те", призова ги Местан.

И лидерът на ДОСТ, и лидерът на НПСД заявиха, че ще бъдат абсолютно равнопоставени в коалицията, а липсата на абревиатурата на НПСД в името ѝ се компенсира от слогана "Свободни и достойни с ДОСТ". "В коалиционното споразумение е записано, че винаги заедно председателите взимат решенията", заяви Местан.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ключаря
  Отговор
  1 15:21  06.02.17
  Този с кривата глава пак мъти българската вода
 • 2 15:40  06.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГОР DOST
  Отговор
  3 15:46  06.02.17
  Само така,всичките турци и мюслюмани подкрепят обединението. ОНОВА НЕЩО ОТ САРАИТЕ БЕШЕ СИМВОЛ НА ЯВНА КОРУПЦИЯ
 • plama
  Отговор
  4 16:01  06.02.17
  Защо въобще е необходима такава партия?Който иска може да гласува за лява,дясна и т.н партия,винаги има избор,нима българските с турски произход или българо-мохамеданите не могат да намерят такава?Нима те нямат да бъдат представлявани като всички останали граждани на РБ?Такива партии само разединяват обществото!
 • О Генджебай
  Отговор
  5 16:32  06.02.17
  Е ,не е тчно така ,другите партии се възползват от турците . Използват ги само като емблема , входен билет , без реално заинтересованост от проблемите и нуждите на тези хора. А ДПС беше лъжливото пате внедрено от ДС , и в началото хората бяха се хванали на хорото им . Обаче , сега вече са убедени че ДПС е всичко друго ,но не е техен представител . Не казвам че е корпоративна търговска ,пълно с обръчи от фирми партия , а просто тъй мислят хората . Според хората , САМО ТЕЗИ СА ИСТИНСКИТЕ ИМ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В БГ ПАРЛАМЕНТ.
 • Наско
  Отговор
  6 20:14  06.02.17
  Тия мазни фесове подлоги на Ердоган ще се мъчат да вземат от ДПС гласове.Нищо няма да направят.
 • Мършата
  Отговор
  7 21:13  06.02.17
  Всеки, който следи политика и познава от голям период от време определени лица, знае кой, кой е, какво може и от кого, какво да очаква! Лютви Местан е много предвидлив, исключително умен и много рядко допуска грешки, за разлика от останалите наши политици! Сблъсъка между Лютви Местан и Ахмед Доган е най-интересният от предстоящите парламентарни избори, след този на Корнелия Нинова и Бойко Борисов! Колкото да шансовете за влизане, то Бойко Борисов ще се сблъска, кому да се довери, и възможна ли е коалиция ГЕРБ, Воля, РБ и ДОСТ, защото от другата страна ще са БСП и патриоти, смятам го аз така!
 • Малееее
  Отговор
  8 21:51  06.02.17
  Тези наистина ще ритнат силно гусин Меевски и Дугачо от хоризонта. Ся ний трябва да раним Дуганчо.

Напиши коментар:


Публикувай