Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 16:10 2 892 9

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

  • румен радев-
  • гаук-
  • германия-
  • корупция-
  • бизнес

Гаук към Радев: Справете се с корупцията

Радев към Гаук: Искаме в Шенген - 1
Снимки: Пресофис на държавния глава

Германия и Европа се интересуват и от вътрешнополитическото предизвикателство, което България трябва да преодолее - борбата с корупцията.Това заяви в Берлин федералният президент на Германия Йоахим Гаук при срещата си с българския си колега Румен Радев.

Двамата държавни глави дадоха съвместна пресконференция в двореца "Белвю". Румен Радев е на официална визита в Германия.

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

Знаем, че от дълго време се работи и се надяваме скоро да има резултат, дипломатично намекна Йоахим Гаук.

От своя страна Румен Радев посочи твърдата си решимост и тази на обществото в България да се обединят усилията на всички институции, партии и неправителствени организации за ефективна борба с корупцията и престъпността. Не трябва да се забравят и ангажиментите за създаването на прозрачни и ясни условия за бизнеса в България, обобщи Румен Радев.

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

Румен Радев заяви, че България ще продължи да работи, за да осигури на германския бизнес стабилна и прогнозируема бизнес среда. „Имаме твърдата решимост в България да обединим усилията на всички институции, на гражданското общество, на партиите, за една ефективна борба с корупцията и престъпността, за създаване на ясни и прозрачни условия за бизнеса в България. Убеден съм, че това ще доведе до нови инвестиции от Германия, защото икономическата политика, която провежда България спомага за реализацията на успешни проекти във високите технологии и секторите с висока добавена стойност“, добави държавният глава.

Президентът Радев изрази удовлетворение и от ангажираността на Германия с въвеждането у нас на системата на дуалното професионално обучение. „Това е неоценима помощ и вложение в нашето младо поколение, и аз се надявам, че тази подкрепа ще продължи“, посочи още българският президент.

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

Той посочи, че България разчита на по-голяма ангажираност на държавите от ЕС за подкрепа на родината ни в случай на рязко нарастване на мигрантската вълна.

Президентът настоя и за подкрепа за по-скорошното ни членство в Шенген, за подкрепа в реадмисията на нелегалните мигранти.

Румен Радев отбеляза, че сме изпълнили всички технически изисквания за членството в Шенген и сме доказали ,че защитаваме външните граници на Европа.

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

Държавният ни глава отбеляза, че неслучайно първото му посещение е в Германия и това е знак за изключителното значение на отношенията между двете страни и допълни, че Германия е наш стратегически икономически и инвестиционен партньор.

Радев към Гаук: Искаме в Шенген

Радев отбеляза, че България е отворена за немския бизнес и ще работи все повече за установяване на стабилна и прогнозируема бизнес среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУ. Ти гониш!

    6 6 Отговор
    Почна се. Сега Манерката ще гони сянката!
  • 2 Ачо

    13 4 Отговор
    До тук , мн. добре се справи . Пиша му шестица.
  • 3 улици

    6 2 Отговор
    На снимката с паветата - също като павираните улици у нас! Едно до едно, равно наредени и гладки като мозъка на нашите управници. У нас асфалта никога не е бил толкова равен, за паветата да не говорим. Но това се прави с умисъл де - павираните улици се оставят в окаяно състояние за да бъдат спасени 'гражданите' с канцерогеннция асфалт. Реално управниците ги изнасят или си ги редят по вилите (който не вярва да провери къде се складират). Скоро ще ги махнат от бул. Дундуков, после от бул. Цар Борис III... Това е най-издръжливата настилка, която е най-евтина за поддръжка, но е подходяща най-вече за квартални улици до 30-50км/ч ограничение на скоростта, заради шума. Но у нас всичко е наобратно.
  • 4 Гост

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Радев заяви, че България ще продължи да работи, за да осигури на германския бизнес стабилна и прогнозируема бизнес среда.
    А за БГ бизнеса?
  • 5 Я генук бе и в България цурук!

    5 8 Отговор
    Шенген би искал, Манерка! Той и Пинокио толкоз години за Шенген писка ама Европата да не шкембеджийница? Да я вмирисват а на чесън и варено шкембе? Вчера го избраха и взе да иска! А Дойчо твърдо като тилови старшина, първата му дума не - МАМА а НЯМА! Шенген иска той, глей го ти? Айде въздух и да те няма! Поканили го в стаята а той от масата та на леглото! А бе кой те бута та се клатиш?
  • 6 Водещия

    4 0 Отговор
    Ще е хубаво да приемем китайския модел
  • 7 Грую

    4 1 Отговор
    Ама на общата снимка колко сме по-високи от немската президетска двойка, а?...направо сме като истински арийци в сравнение с тях!...:)

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Грую":

    Да така е-по-високи сме.Ама те като си седнат на портофелчето,нещата нещо се обръщат
  • 9 сашо

    0 2 Отговор
    даже и бг фътмака разбира че без нато и ес не става
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове