6 Февруари, 2017 18:31 2 037 8

Скандално раздават учебници-менте на деца

  • скандално-
  • раздават-
  • учебници менте-
  • деца-
  • родинознание

Така директори връщали ресто заради дарения

Скандално трите училищата в Каварна са раздали „Учебник по Родинознание“ с автор Костадин Костадинов, на учениците до четвърти клас. Това е станало въпреки факта, че той не е учебник и правилата всичко, което стига до ръцете на децата в училище да е съобразено със стандартите и целите на българското образование, съобщи сайтът "RNS.bg". Директори признават, че не одобряват четивото, но са го дали на учениците, за да не обидят дарителите си. Последните пък обяснили, че представляват Ротари клуб-Каварна, които категорично отричат да имат каквото и да е общо с тях и казуса.

„Учебник по Родинознание“

Издаден е с дарения и се разпространява безплатно. Не е одобряван от МОН и не представлява учебник. Историци са категорични, че е пълен с фактически грешки и пропуски и дори да стигне до МОН трудно би бил одобрен. Става популярен през м.г. заради определянето на „турското робство“ като такова, а не „присъствие“ и „владичество“.

Авторът

Регионален политик. Според преподавателите му във Велико Търново още като студент преминал през всички националистически формация. По-късно член на ВМРО и зам.-председател. Напуснал след опит да свали Каракачанов. Общински съветник от НФСБ във Варна предния мандат, този – от Атака. Междувременно назначен от ГЕРБ за директор на Историческия музей в Добрич и основал свое партийно формирование „Възраждане“ с амбиции да участва в предстоящите парламентарни избори.
Участник в скандала с Веселин Марешки. Според очевидци – предизвикал аптекарския бос да му удари шамар. След 2 часа интервюта при опит да бъде задържан от полицията се сдобива с документ, че е получил комоцио от шамара. По време на протестите в Катуница задържан, даден на прокурор за подстрекаване на масови безредици. Прокурорът губи материалите по преписката.

Директорите

Директорите на училищата в Каварна заявяват, че никой от тях не е наясно със съдържанието и качествата на „Учебник по Родинознание“. Признават, че са били подведени и употребени, а те на свой ред – използвали децата за нечии неясни цели. Въпреки, че в част от случаите преподавателите по история категорично са се възпротивили. Приели дарението, „за да не се обидят даряващите“. Цената на „необидата“ са знамена за класните стаи, герб в едното училище и средства за поддръжка на духов оркестър в другото.

Дарителите

Представящи се като хора на Ротари клуб-Каварна, печелят достъпа до класните стаи. От Ротари клуб категорично и писмено отказват да са съпричастни.

Използвани и жертви

В ролята на използвани са и дарителите, и директорите заради предоверяване на автора.
Истинските жертви обаче са децата, които за времето в училище са поверени физически и психически на отговорността на преподаватели и директори. Те хем получават безплатно „Учебник по Родинознание“, хем той не им е за учене, защото не става. Класните стаи са превърнати в рекламна територия на Костадин Костадинов, който както обичайно, няма нищо общо с нарушаването на правилата. Но е пълен с политически амбиции!


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миткалски

    10 3 Отговор
    И моите внуци ще го прочетат.Свалил съм го и съм го принтирал.А на безродниците.....

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Но къде вървим

    4 0 Отговор
    Да живее България!
  • 6 българин

    7 2 Отговор
    За Българите от 21 век този учебник се явява същото, както "История Славнобългарска" за българите от 18 век. Така че МОН (министерство за обезличаване на народа), колкото и да се тюхка, ще загуби тази война. Не е важно каква оценка за знания ще получат децата. Важно е да научат истинската история на България. Скандално е поведението на МОН.
  • 7 Аз СЪМ

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Миткалски":

    Учебникът е пълна боза! Всички, които не са го чели, но го пробутват на децата си възпитават роби! Всяко решение е въпрос на личен избор! Дали да си знаеш и свободен, или зависим и некомпетентен
  • 8 александрина

    1 0 Отговор
    Учебникът е прекрасно родолюбиво четиво за всеки!!!!! А отрицателите му имат кръвен интерес да спъват осъзнаването на българите за историческата правда на тяхната история - защото печалбите им зависят от потискането на колективните патриотични чувства на българите. Колективният Запад си създаде компрадорска управленска камарила и тя продава интересите на народа си със всички сили, защото парите са нейният бог. Но ние, патриотите, ще успеем!!!!Събужда се най-после безкористна и велика воля! Тя е мирна и съзидателна и се ръководи от любов към България! А със забраната на партия Възраждане изпълнителите на чужда поръчка нищо няма да променят, дори тъкмо обратното. Срещу времето и духа със забрани и преследване нищо не може да се постигне. Осъдени сме на успех. И съвсем правилно се започва със спасението на децата. А какво лошо има от българските знамена в училищните стаи?! Това е България, която е родина и за малцинствата и тези знамена и за тях са знамена на родината - т.е. това не е национализъм - това е патриотизъм! /Човек, който не обича родината си, е половин човек...ще проверя утре дали уважаемият модератор е наясно с тези неща./ А на чуждопоклонниците да напомня - в класните стаи в САЩ също има знамена - във всяка стая, даже с химна си започват деня. Тогава на кого дращят очите знамената? Или важното е друго - българинът да забрави окончателно кой е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове