879 1

Софийската математическа гимназия с рекорд по прием в Оксфорд

Стефанаки Йоанис

Седем дванайсетокласници от Софийската математическа гимназия (СМГ) вече са приети и ще се обучават от догодина в университета в Оксфорд.

Миналата година пък бройката е била още по-голяма - 11. Така те поставят рекорд като най-голямата група от едно училище влязла в престижния университет, предаде БНТ.

"В близките 4-5 години имаме постоянно двуцифрен брой деца, приети в Оксфорд и дължи се преди всичко на доброто образование, което получават тук. Средното ни образование в СМГ е на световно ниво", казва директорът на СМГ, Антони Стоянов.

Така в Оксфорд вече има сериозна група студенти, дошли от СМГ. Те учат предимно математика, инженерни и природни науки.

Затова СМГ става сертификационен център и учениците ѝ ще кандидатстват директно в Кеймбридж без фирма- посредник.

Директорът на училището споделя, че всички ученици, които отиват в топ- университетите не остават длъжни на България. През лятото идват и питат с какво могат да помогнат и често водят курсове. Като цяло от около 180 ученици, които завършват, една трета отиват да учат в чужбина. И още - тук няма ученик, който да не завършва висше образование.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 17:19  07.02.17
    Смятайте какво образование имат в Англия, щом като 7 деца от наша математическа гимназия са влезли там. Ако имаха финансови възможности, сигурно щяха да са 77 деца. Тази статия показва колко са богаташките деца.

Напиши коментар:


Публикувай