601 0

7 февруари – България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Стефанаки Йоанис

С военни почести, родопски гайди и полагане на венци и цветя, варненци отбелязаха 117 години от смъртта на Капитан Петко Войвода. Заупокойна молитва на гроба на войводата отслужи Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

На снимачната площадка на сериала "Откраднат живот" бе представена система за телемониторинг на сърдечна дейност.

В БАН бе представена авторската фотоизложба на Боян Петров и дебютната му книга „Първите седем”. Основен акцент на фотоизложбата на зоолога Боян Петров са петте осемхилядници, разположени на територията на Пакистан а книгата е посветена на неговите експедиции по високите върхове. Боян е единственият зоолог, изкачил вече осем от общо 14-те осемхилядници на планетата.

В пресклуба на БТА се състоя среща, на която бяха представени резултати от изпълнението на проекта "Интернет-пространството /не/свободно от закона", който се изпълнява в седем държави с кауза за защита на личните данни на децата и младите хора в глобалната мрежа. Плевен е представител на България в проекта. По него работи Сдружение "Учебна работилница Европа" д председател Пенка Спасова. Тя и нейни партньори обявиха в пресклуба на БТА, че през юни ще бъде готово първото мобилно приложение по проекта, което ще помага за опазването на личните данни.

България


Напиши коментар:


Публикувай