760 1

Промени в бордовете на АЕЦ „Козлодуй“, НЕК и “Булгаргаз“

Калина Петрова

С Решения на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД са извършени промени в три енергийни дружества в състава на БЕХ ЕАД.

От поста председател на борда на атомната електроцентрала е освободен Жаклен Коен. Неговото място в ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД заема Петьо Иванов - изпълнителен директор на БЕХ ЕАД.

Извършени са промени и в състава на СД на „Булгаргаз“ ЕАД. На мястото на Николай Павлов като член на СД и изпълнителен директор застава Стоян Янчев.

Смяна е извършена и в СД на „Национална електрическа компания“ ЕАД – зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков сменя Христо Георгиев като член на съвета.

С промените се цели подобряване на управлението и стабилизиране на финансовото състояние на дружествата.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

София / България


Още по темата

 • Теменужка Петкова залага на АЕЦ „Белене“

  Теменужка Петкова залага на АЕЦ „Белене“

  Министерство на енергетиката планира удължаване на срока на експлоатация на V и VI-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" с 20 години. Това стана ...
  28.07.2017
  986
  3
 • НЕК отчете 126 млн. лева загуби

  НЕК отчете 126 млн. лева загуби

  Загубите на Националната електрическа компания (НЕК) се равняват на 126 млн. лева към момента, съобщи изпълнителният директор на Българския енергиен ...
  29.03.2017
  587
  0
 • EVN печели €38 млн. от споразумение с НЕК

  EVN печели €38 млн. от споразумение с НЕК

  Австрийската енергийна компания EVN е договорила извънсъдебно споразумение с Националната електрическа компания на България (НЕК). Искът на EVN ...
  15.02.2017
  558
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s onq
  Отговор
  1 17:03  07.02.17
  Почва се,самозабравили се директорчета, ред е и ръководството на "Летище София"ЕАД да се умита пропити и оплетени в корупционни схеми и далавери.

Напиши коментар:


Публикувай