1 009 4

Токов удар спрял парното в София

На клиентите ще бъде начислено толкова, за колкото са получили централизирано топлоснабдяване

Анатоли Стайков

Токов удар е причинил аварията в топлоподаването. Това съобщи инж. Боян Паунов в сутрешния блок на БНТ.

Той заяви, че в момента е възстановено топлоподаването във всички квартали на София, но тъй като все още се работи по отстраняване на проблема, е вероятно да има колебания. "Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спряно", каза инж. Боян Паунов.

От Топлофикация работят по отстраняване на проблема, но постоянно възникват нови пробиви. "В петък в 18,30 часа става токов удар и прекъсва електроснабдяването в помпена станция "Лозенец". В следствие на което, се преустановява работата на помпите, които препомпват топлоносителя от ТЕЦ София - Изток до високите части в "Младост" и "Студентски град". В резултат на това се получава обратен хидравличен удар, те компрометират част от топлопреностната мрежа и се появяват на места пробиви. От събота до вчера са отстранени 11 пробива", каза още инж. Боян Паунов.

Въпреки думите му, че топлоподаването е възстановено, много хора ни пратиха съобщения, че все още има квартали без парно. "Да, "Слатина" беше с преустановено топлоподаване, което тази нощ беше възстановено. "Младост" 4 и високата част на "Студентски град", там топлопреносната мрежа е запълнена, но хидравликата се нарушава, тъй като е на най-високото място.

На клиентите ще бъде начислено толкова, за колкото са получили централизирано топлоснабдяване. Няма да се начислява за месеца пълно число топлоенергия , допълни инж. Боян Паунов.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Глупости
  Отговор
  1 10:00  08.02.17
  В лозенец водата,която тече е ледено студена.Стига глупости,ако имаше колебания не трябваше ли да е поне хладка ,а парното да не е ледено.Стига лъжи,бъдете поне честни веднъж.Нямам думи.
 • измамници
  Отговор
  2 10:19  08.02.17
  Що лъжете бе , от снощи и в Люлин няма ни парно ,ни топла вода !!!
 • истината
  Отговор
  3 21:52  08.02.17
  Докато не се обеси шефчето, нема се оправи!
 • специалист
  Отговор
  4 09:06  10.02.17
  Това са глупости че токов удар е предизвикал течовете Те са следствие на яка корозия и стари тръбопроводи-сигурно на 50 години Какво общо има тока?

Напиши коментар:


Публикувай