1 259 4

 Вижте кой иска да стане депутат

Стефанаки Йоанис

Общо 27 политически формации - 18 партии и 9 коалиции, са заявили в ЦИК участие за предсрочните парламентарни избори, като част от тях вече са регистрирани, а други чакат проверка на списъците с подписи.

Краят на срока за регистрация изтече в 17 ч.

В последния ден се регистрираха някои от основните политически формации като ДПС и "БСП за България", така и новият проект „Да, България“.

Накратко документи подадоха партиите - ГЕРБ, ДПС, ВОЛЯ, „Българската пролет”, Българско национално обединение, „Глас народен”, ДРОМ, Партия на Зелените, Партия „Възраждане” и партия „Презареди България”.

Регистрираните коалиции са - „БСП за България”, Реформаторски блок, Обединени патриоти, коалиция „АБВ-Движение 21”, коалиция „Да, България”, платформата „Нова Република”, коалиция „ДОСТ-НПСД” и Коалиция на недоволните.

Тази година желаещите да участват имаха само седмица за регистрация в ЦИК. Броят на партиите намалява за сметка на коалициите спрямо парламентарния вот през 2014 г. Тогава за участие се регистрираха общо 7 коалиции и 22 партии, като впоследствие 4 от тях отпаднаха, коментира Дарик нюз.

След проверка на подписите от ГРАО ще обявят списъка с допуснатите кандидати до 11 февруари. В случай на отказ от ЦИК партиите ще могат да обжалват решението пред ВАС, който трябва да се произнесе най-късно до 18 февруари.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роман дизел
  Отговор
  1 20:50  08.02.17
  Има ли още от баницата?
 • гост
  Отговор
  2 20:57  08.02.17
  Всеки некадърен се натиска за властта да краде и да се разпорежда с обществени средства . Партийната система е изначално сбъркана . Чрез партиите на практика група индивиди влизат в сговор от мафиотски тип и се получава че работят за свои и приближени тях ,интереси , вместо да са чиновници . Партийната система е 100% компрометирана и трябва да бъде ликвидирана . Управлението трябва да става от експерти които се назначават чрез първоначален конкурс и след това от национални избори на преминалите конкурса . Като мандата им трябва да бъде 2 години и да се въведат механизми при които ако се установи измяна да бъдат веднага махани от управлението . За да не се превърнат в несменяема гадна мафия като сегашните партийни престъпници .
 • А коя от тях е партията на народа?
  Отговор
  3 00:49  09.02.17
  Защо чорбаджиите имат свои представители в НС а Ганчо няма? Защо Ганчо приема това за нормално и до кога? Какво още чакаме - покана някой да дойде за нас да заплаче? Народа трябва да излъчи свой лидер и програма където главната роля за строителство и управление на държавата да се пада на народа. Тогава Ганчо ще има свой представител в НС. За сега нас в НС ни няма. Затова ще чакаме на 300.00 лв. Пенсия!
 • Американеца
  Отговор
  4 10:36  10.02.17
  Всеки е против корупцията и иска да приема закони добри за народа или поне да участва по дейно в корупцията и да приема закоини за които му плащат

Напиши коментар:


Публикувай