1 817 4

Дерайлира товарна композиция

Калина Петрова

Днес около 1 часа след полунощ част от товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна. От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да върнат я върху релсите и да възстановят движението на композицията.

Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътен инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път. Няма жертви.

Отсечката от релсовия път - 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната. Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава.

Варна / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 11:46  09.02.17
  Защо ли не се очудвам? Огледало на състоянието на държавата.

  Коментиран от #2

 • 666
  Отговор
  2 11:55  09.02.17

  До коментар #1 от "бббббб":

  Като гледам и ти си огледало на неграмотността в държавата! Глагола за чуденето се пише с У: "учудвам"!

  Коментиран от #3

 • бббббб
  Отговор
  3 16:03  09.02.17

  До коментар #2 от "666":

  За съжаление в домовете, където израснах ,нямаше умници като теб да ни научат на нещо. Това също е огледало на държавата пълна с умници-комплексари ,но не правещи нищо за някаква промяна в социалните домове и изобщо в държавата.И докато ти си умен анализатор ,аз забелязвам в статията сходни проблеми на релсовия път довели до катастрофата в Хитрино.

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  4 16:35  09.02.17

  До коментар #3 от "бббббб":

  Прав сте има логика, ако талигата на цистерната е повредена, защото само тя е излязла от релсите. Тизи неща обаче не ни се казват.

Напиши коментар:


Публикувай