739 1

Снегът донесе 7610 лв. глоби за софиянци

Снегът донесе 7610 лв. глоби за софиянци
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Фирмите за снегопочистване са глобени 1,5 млн. лева. Глобени са и 460 лица за непочистени прилежащи тротоари и ледени висулки за общ размер от 7610 лв.

Това става ясно от отговора на кмета на София - Йорданква Фандъкова във връзка с въпрос на общинския съветник от Стефан Марков за наложените санкции на физически и юридически лица за снегопочистване.

В отговора се посочва още, че фирмите отговорни за снегопочистването на София са 6 фирми - Консурциум "Титан София Център 1" ДЗЗД, Консорциум "Титан София Изток 1 ДЗЗД, "А.С.А. България" ЕООД, Консорциум "АЕС-Х Груп" ДЗЗД, общинската "Чистота-Искър" ЕООД и "ЗМБГ" АД.

От отговора става ясно, че за периода 20.12.2016 - 17.01.2017 юридическите лица опериращи на територията на София са глобени 1 466 370 лв. В това число влизат незаплащане на некачествено извършени обработки на пътната мрежа, непочистени подходи към подлези и непочистени спирки на градския транспорт.

Глобени са и 460 лица по чл. 67 от наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, който гласи, че трябва да се "почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите, нарушена мазилка и други застрашаващи живота и здравето на преминаващите до сградите".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • баш батка
    Отговор
    1 12:14  09.02.17
    Айде айде, а колко са освоени под масата. Какво са 1.5 милиона в сравнение със стотиците милиони разпределени между шепа хора в тая схема?

Напиши коментар:


Публикувай