9 Февруари, 2017 15:30 5 699 15

ВМРО предлага закрила на граничен полицай заради екстрадиция в Турция

  • вмро-
  • закрила-
  • граничен полицай-
  • екстрадиция-
  • турция

Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка днес за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция. Цонков трябва да се яви на 21 март тази година в турския съд.

ВМРО е готова да предостави убежище на Михаил Цонков, както и да го включи в листата за народни представители на Обединени патриоти, за да може да получи имунитет.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отправи покана до Цонков за осъществяване на среща с Комисията по отбрана и сигурност към групата на Европейските консерватори и реформисти, както и с водещи депутатите от Комисията по външни работи в Европейския парламент. Целта е евродепутатите да бъдат информирани за проблемите по опазване на европейската граница и европейското икономическо пространство.

Национално предателство е решението на управляващата по това време коалиция между БСП, НДСВ и ДПС в угода на Турция да не подкрепи граничния полицай. Партията остро осъжда бездействието на българската държава и през 2008 г., и сега, което може да доведе до екстрадиция на български полицай в недемократичната ни южна съседка, коментират от ВМРО.

Цонков е изпълнил дълга си към Република България и към Европейския съюз, като е противодействал със сила на нерегламентирано навлизане на турска лодка в териториалните ни води в района на Бургас. Този български граничен полицай е трябвало да получи адекватна държавна закрила, а не да обслужва интереса на чужда държава, гласи позицията на ВМРО.

Крайно време е да започнем да защитаваме и българското население, и суверенитета си. Турция не е наш партньор и това се доказва за пореден път. Тя не може да бъде член на Европейския съюз предвид водената от нея политика и към свои, и към чужди. След като българската държава абдикира от отговорността си към човек, който е защитил границата ни според българското законодателство, тогава ние от ВМРО ще го подкрепим, категорични са от партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    34 0 Отговор
    на какво основание ще ходи в турски съд, при положение, че действието се развива на наша територия?

    Коментиран от #2, #3, #9

  • 2 Ярослав Станчев

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАТЕ ЖОРО":

    На основание предателското поведение на продажната ни политическа измет управлявала от 1989 г. до ден днешен.
    Днес може да се случи български граничар защитаващ българска територия да бъде съден от чужд съд,но преди 1989 г. такова нещо дори нямаше да се помисли.
  • 3 onq s konq

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАТЕ ЖОРО":

    Така си мислиш ти,но според турската карта наща територия е турска територия.
  • 4 mihala

    8 0 Отговор
    Не е ли редно да се сезира главния прокурор и конституционния съд за правонарушение на човешки права.
  • 5 Котьо

    11 2 Отговор
    Je suis Михаил Цонков! Има ли други Българи?
  • 6 Демокрация

    3 8 Отговор
    Какво означава демокрация за родния депутат значи ако прекрачиш закона може да платиш на някоя партия и да станеш депутат с имунитет и утре да сгазиш някой на пътя или да откраднеш нещо далаверка да не може да те пипнат евала. А относно случая нищо не казват може да го викат като свидетел или само разпит. Нали знаете закона в Америка ако извършиш нещо против Америка може да изискат да те екстрадират и да те съдят там. Тия журноля само нажежават обстановката

    Коментиран от #10

  • 7 До Котьо

    10 2 Отговор
    Пишеш на френски, че подкрепяш някой и в същото време питаш има ли българи. Голям си патриот. Дано тия патриоти в парламента да не са като тебе. Ти си наследник на поп Кръстьо
  • 8 колю

    10 0 Отговор
    1800 година- "е ПОЛУЧИЛ призовка днес за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция. Цонков ТРЯБВА да се яви на 21 март тази година в турския съд." Ако не се яви ще дойдат заптиетата с каймакамина и ще да го отведат. От там в Диарбекир. И какво като е 2017 година ?
  • 9 Лъчо

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАТЕ ЖОРО":

    Явно Ястребите на Ердоиган си мислят, че България и Гърция са техни територии? Е, няма да ев ечно така. Един ден и те ще се явят пред Съда. но там няма милост за измамници и наглеци... може да имаш голяма армия, но това не те поставя над Правдата!
  • 10 Лъчо

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Демокрация":

    Човека е задържал бракониери. А при това на наша територия. Е, при това положение какво основание може да има за съд в друга държава?
  • 11 взето от фесбука

    12 0 Отговор
    Ако дойде пак на власт Боко и неговата вътрешна министърка пишете го "бегал" тоя, ще си го екстрадират като стой та гледай, както направиха с ония турци потърсили закрила у нас дето ги преследваше ердоганя.
    А спомняте ли си ония турчин където уби сейеството мотористи и избяга и сега се крие и всички знаят къде е но не го екстрадират в БГ да го съдят....!??!?
    И от кога турция е някаква правова държава в която се разглеждат справедливо процеси и т.н.
    1001 и един ориенталски въпроса и отговор няма?
  • 12 гост

    8 0 Отговор
    Трябва да го защитим.Щом пази границите значи пази България и българите.
  • 13 неутрален

    6 0 Отговор
    Разбира се, че трябва да се защити и в никакъв случай да не се изпраща на ЕрДоганчо, ако Тиквата е на власт знаем какво ще стане, същото като с турските граждани поискали убежище в нас. Изпрати им ги в чувал. Проклет да е за своите безчинства.
  • 14 dgfyj

    8 0 Отговор
    един колега от фейса който подкрепям със двете ръце казва : ЗМВР "Служителите са неприкосновенни при изпълнение на сл. задължения" при това има извършена проверка от БГ съд, която е оправдала действията на граничара. Ако Турция съди БЪЛГАРСКИ граничар - съди БЪЛГАРИЯ.
  • 15 гощо

    3 0 Отговор
    Нещо са си повярвали много комшййте?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове