752 0

9 февруари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Шотландските понита Хана и Хари станаха родители. Тяхното бебе се появи на бял свят на 7-ми февруари. Животното е от женски пол в красива тъмносива окраска и бяла звезда на главата, съобщи Иванка Стоянова, директор на зоопарка. Тя припомни, че шотландското пони е известна порода малки коне, с набито тяло и малки крака, които са много внимателни и добронамерени по природа.

Омбудсманът на България Мая Манолова посети ГКПП "Капитан Андреево" и провери, че вече са поставени химически тоалетни на местата, където ще бъдат паркингите за тировете. Опашката от тирове днес бе от около осем километра на наша територия.

Снощи в 21.15ч в РУ Ловеч и РС ПБЗН-Ловеч е получен сигнал за възникнал пожар в помещение на втория етаж в изоставена постройка, находяща се на ул."Патриарх Евтимий" №17 в гр.Ловеч - бивш Дом за юноши, лишени от родителски грижи. В резултат на инцидента е причинена смъртта на И.С.-55 годишен, жител на града, а най-вероятната причина за възникване на произшествието е неправилно ползване на самоделна печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава РУ Ловеч.

Премиерът Огнян Герджиков и членове на служебното правителство присъстваха на авторския спектакъл на министъра на културата Рашко Младенов "Ла", с който той отбеляза 70-ата си годишнина.

В Плевен заместник-министърът на земеделието и храните проф. Георги Желязков откри 15-тото международно изложение-договаряне "Пчеларство - Плевен - 2017", в което участват близо 200 производители от Европа и Азия. Форумът ще бъде отворен за посетители до неделя.

България


Напиши коментар:


Публикувай