884 11

Два натовски кораба на учение в Черно море

По време на учението ще бъдат отработени елементи по тактическо маневриране

Два натовски кораба на учение в Черно море
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Два военни кораба на НАТО са на рутинно посещение във Варна, за да проведат учение в акваторията на Черно море.

От 10 февруари до 13 февруари 2017 г. на неофициално рутинно посещение във Варна ще са военен кораб "Сейнт Джонс" с командир капитан II ранг Шелдън Джилс от състава на Кралските Канадски ВМС и испански военен кораб "Алмиранте Хуан де Борбон" с командир капитан II ранг Хесус Пеня, съобщиха о на Военноморските сили.

Двата кораба са от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО. Командир на групата кораби е капитан I ранг Рубен Родригес Пеня.

На 13 февруари ще се проведе съвместно учение PASSEX с участието на канадската, испанската и румънска фрегата, както и корветата "Решителни" от българските ВМС с командир капитан III ранг Трифон Метишев, вертолет "Пантер" от Морската вертолетна авиобаза "Чайка" и група от Морския специален разузнавателен отряд.

По време на учението ще бъдат отработени елементи по тактическо маневриране, противовъздушна отбрана, учение по отразяване на асиметрични атаки на надводен противник, противоподводно учение, трансфер на товари от хеликоптер по вертикален способ, уточняват от ВМС.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бг лодкар
  Отговор
  1 16:25  10.02.17
  Само дето вдигат пушилката и харчат нафтата, и си търсят боя, тъпанари.
 • незнайко
  Отговор
  2 16:26  10.02.17
  Ще дразним РУСНАЦИТЕ, това ли е целта на учението ? И защо сме се съгласили ? Някой пита ли БЪЛГАРИТЕ ? Ние не сме държава, а МАРИОНЕТКА !
 • иха уха
  Отговор
  3 16:48  10.02.17
  С молитви, Мойсей е премествал морето. Ех туй, море неговата с..мка, що е тука тц...
 • ЪРП
  Отговор
  4 16:48  10.02.17
  БРЕЙЙ, АЗ ПЪК СИ ПОМИСЛИХ ,ЧЕ "ДОНАЛД КУК" ИДВА ЗА ДА НАПРАВИ ХЕТТРИК В СЪРЕВНОВАНИЕТО СЪС 50-ГОДИШЕН РУСКИ СУ 24 :-)) НО ЯВНО НОВИ ЕНТУСИАСТИ ИМА НА ХОРИЗОНТА .......АМА ДАЛИ СА СЕ ПОМОЛИЛИ НА РУСНАЦИТЕ, СТАААРОТО И ИЗСТРАДАЛО "СУ24" ДА ЛЕТИ ПО-ДАЛЕЧКО ОТ ТЯХ ,...НЕЗНАМ.......... :-)) https://frognews.bg/news_110266/Moriatsite-na-Donald-Kuk-pak-mokriha-gashti-ot-Su-24

 • ЪРП
  Отговор
  5 16:54  10.02.17
  ОЩЕ МАЛКО ЛЮБОПИТНО ИНФО ;-)) http://www.blitz.bg/svyat/s-kakvo-orzhie-su-24-vtsepeni-ot-uzhas-moryatsite-na-quotdonald-kukquot-v-cherno-more_news262371.html
 • Тодоров
  Отговор
  6 17:02  10.02.17
  Ако на снимката е някой от двата NATO-вски кораба, на връщане могат да уловят някой и други тон риба. Като го гледам този, за друго не става.

  Коментиран от #7

 • onq s konq
  Отговор
  7 20:47  10.02.17

  До коментар #6 от "Тодоров":

  Нормално е "некои хора" да не чуват петлите и да си приказват "на Гьотере"...Не е важно дали накакъв плавателен съд/дори и търговски или рибарски/ циркулира във водите на региона-СЛЕД КАТО Е С НАТОВСКИ БАЙРАК,ТОВА ГО ОПРЕДЕЛЯ ЗА НАТОВСКО ПРИСЪСТВИЕ!Може да е и самотен натовски войник в лодка с весла,НО ТОЙ Е ТАБУ ЗА РУСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ,защото а са му посегнали,а е почнала войната.И РУСНАКА ОТЛИЧНО ГО ЗНАЕ и се съобразява!
 • Черно ама много е Черно това море
  Отговор
  8 23:38  10.02.17
  Има много самонадейци, които си мислят че ще оцелеят влизайки в Черно море в евентуален конфликт. Това им пътуване би им се оказало последно. НАТО една магарищарска държава не са овладели а тикат други магарищари - българи, румуни, украинци за изперат пешкира. Когато се обтегнаха отношенията Москва-Анкара, гов НАТОвците се направиха на разсеяни. Та сега и ние се надяваме че ще гледаме само отстрани. Нас ни гласят като Грузия и Украина да вадим горещи кестени. Тогава русофобите да се запишат във военното окръжия и в перьод! Щастливо плаване. Няма да имате време да се прекръстите преди полета ви към всевишния. Стягате се че някой от вас скоро ще лети. В Спейса чакат НАТОВЦИ с отворени врати! СЛАВА РОССИИ !
 • Оня с каруцата
  Отговор
  9 23:54  10.02.17
  Да не правя грешка нали каруцата ти е щайга-тройка? Вози твърдо като каруца. А РС то ти е ДЕЛЛ, т.е. стар модел, ами че ти си много зле бе фукария. Ако това ти е седмото небе, манисе и оди да чешеш коня в обора и не се захващай да правиш изречения със хора. Босяк имал 3-ка и ДЕЛЛ от нивото - Зел - Дал! На вдичкото отгоре си Прованс т.е. човек от село. Баийрак, козум се ползва в турската разговорна реч. Да а а. А в обществото - ФЛАГ. Банер. Руски и български - Знаме ! Чоджук анадък? Момче от обора де ти е виждало хора?
 • Оня от обора
  Отговор
  10 00:07  11.02.17
  Гьотере няма нищо с Гьоте както Шекспир със шекспирт или Перник и Коперник също Шопен със шопи. И нещо по-блико до твоята натура има разлика между Мадарски и Мадагаскарски конник. Ти нали от коне барем хващаш къде и как се впряга каруцата - не пред а зад коня! 8439
 • Оня с коня БМВ тройката и РС ДЕЛЛ
  Отговор
  11 19:14  11.02.17
  А ми че ти си бил хептен откъснат състезател и фукария и празноглавец егоист и босяк. Тръгнал на хората акъл да дава как българина да разсъждава и как да преживява. През цялото време ни слово от теб прозвуча как народа ни български може да има по-справедлива СЪДБА, а не колко щастлив си само ти. Имай и повече от туй що имаш но нека и хората около теб да не са по-различни и финансово безпарични! За да имаме човешки образ - Сърце брат е нужно да имаме. Общественост!Солидарност! И морал а не егоизъм!

Напиши коментар:


Публикувай