10 Февруари, 2017 19:05 1 745 6

Симеонов поиска МВнР да защити бившия граничен полицай

  • симеонов-
  • мвнр-
  • бившия-
  • граничен полицай-
  • михаил цонков

НФСБ искат по-малко избирателни секции в Турция и отзоваване на Надежда Нейнски

Симеонов поиска МВнР да защити бившия граничен полицай - 1
Снимка: БТА

Председателят на НФСБ Валери Симеонов се срещна със служебния министър на външните работи Ради Найденов по повод организацията на изборите на 26 март 2017 г. в чужбина и опасността те да бъдат манипулирани в Турция, както поиска МВнР да изрази позиция за българския ексграничен полицай Михаил Цонков.

Той настоя пред служебния министър Ради Найденов Външно министерство да изрази категорична позиция на българската държава против поредната агресия от страна на Турската държава спрямо България и искането за екстрадиция на Михаил Цонков. Бившият граничар получи призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция.

По думите на Симеонов – основната болка на Бургас в момента е свързана с почетния гражданин Михаил Цонков, както и неговите колеги, които са призовани от съда в Лозенград в качеството им на обвиняеми за нещо, за което са оправдани от българския съд.
„Това е недопустима провокация от страна на Турция и ние поискахме от външно министерство да излезе с нота, да изрази категорично несъгласие и да се възпротиви на това. Същото ще поискаме и от министър-председателя г-н Герджиков и от Министерство на правосъдието – категорично да откажат да съдействат за предаване на доблестните български граждани на несправедливия турски съд”, заяви Валери Симеонов.

Припомняме Ви, че през 2008 година Телевизия СКАТ инициира подписка в защита на Михаил Цонков и мащабна кампания в негова подкрепа, оглавена от лидера на НФСБ Валери Симеонов. По-късно Цонков бе обявен за невинен.

„Поставихме въпроса за броя на секциите в Турция, тъй като имаме опасения, че те пак ще бъдат максималния брой 35, въпреки че в закона успяхме да наложим до 35. На всички ни е ясно, че там се извършват мащабни манипулации, хората не разбират български език и не знаят за какво гласуват. Това се извършва под командата на изселническите организации и чрез техните гласове се манипулират изборите в България“, заяви Симеонов след срещата с външния министър.

Председателят на НФСБ е поставил въпроса пред служебния външен министър да бъдат инструктирани служителите на МвнР декларациите за гласуване извън избирателния списък задължително да се попълват вътре в секциите пред комисията, което досега беше грубо нарушавано.

„Сега като има машинки, на които по-бързо ще се гласува очаквайте по 4-5 хил. гласа от секция“, допълни Симеонов.

На срещата във Външно министерство присъстваха и заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Борис Ячев, както и Димитър Байрактаров – член на НПС на партията.

От НФСБ поискаха от служебния министър Ради Найденов да отзове Надежда Нейнски от длъжността посланик на Р България в Турция.

Надежда Нейнски е използвала поста си на посланик в Анкара, за да разпрати писма до всички изселнически организации от всякакъв калибър и характер, за да ги убеждава, че трябва да поискат откриването на максималния брой секции. Това не е нейно задължение, достатъчно е да се изнесе информация, така както се изнася за всички останали държави в ЕС и извън него. Нейнски съвсем съзнателно е искала от изселническите организации да подават заявления“, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някой мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    12 1 Отговор
    Когато се случи нещо подобно, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПОЕМЕ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ.
    Как може държавата (АКО ИМАМЕ ТАКАВА) да позволи това ????????????
    САМОТА
    Сам човек, без финанси, ще бъде осъден и даден за международно издирване
  • 2 Мършата

    1 6 Отговор
    Едва ли турската страна ще успее да обоснове някакво адекватно обвинение, особено за "възпрепятсване на бракониери"! Щом Циганина се е хванал пияр да гради на гърба на обвиняемия, значи работата по презумция "вони"! Джамбо Пътпъдъка, сутринта също се разцвъка по тая тема! Абе има си международен съд в Страсбург, там трябва да решават, и то отдавна на този въпрос трябваше да бъде сложена точка!
  • 3 Патриот

    10 1 Отговор
    Тия турци не разбраха ли че българия е независима държава да несе бъркат където не име работа да си стоят в анадола...не трябва да допускаме по никакъв начин да предадат граничаря.
  • 4 КРОМАЗА

    5 0 Отговор
    Прав е Валерката . Къде е сега пополиста Радев с големите му приказки - ни дума ни стон от него ,нали се тупаше в гърдите ,че ще работи за интересите на българските граждани ?
  • 5 БЪЛГАРСКИ ТЮЛЕН

    0 0 Отговор
    Аз пък искам да се предадат на Българския съд всички наследници на резаците, убивали българи по време на турското робство! Йоджалан да бъде освободен! Баязид Светкавицата да се разпъне на КРЪСТ, а Давутоглу да бъде обезглавен публично за шантавото му писание Стратегическа плитчина!
  • 6 Президента Радев

    0 0 Отговор
    Море, войводо, самолет си давам, Цонков не давам на турска вяра!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове