600 1

Попниколов получи доклада за състоянието на тунелите

Препоръките му ще станат основа на план за действие на АПИ

Попниколов получи доклада за състоянието на тунелите
Калина Петрова

Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави на министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов пълния доклад за състоянието на тунелите на републиканската пътна мрежа, изискан след инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Тунелите по републиканската пътна мрежа са 34. От тях 10 са по ТЕМ мрежата и са с еднопосочно движение - с лява и дясна тръба. Тунелите с дължина над 400 метра са девет.

Председателят на Управителния съвет на АПИ даде срок до петък, 10 февруари, на експертните групи да извършат оглед на всички тунели и заключенията им да станат основа на план за действие с мерките, които ще се предприемат, за да се осигури безопасността на пътуващите.

Предстои министър Спас Попниколов да се запознае с изводите от направения анализ и да информира обществеността за препоръките в него.

Основен приоритет на АПИ остава ремонтът на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където се работи при пълна мобилизация и 24-часов режим с цел максимално бързо и безопасно възстановяване на трафика.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неутрален
    Отговор
    1 23:01  10.02.17
    браво! Така се работи. Бързо, експресно, а не като дебелобузата костенурка, която все я даваха по всички телевизии и като Тиквока все даваше отчети колко много хубави неща са направили, пък то блесна- некачествени магистрали, лошо строителство, никаква поддръжка на това, което са наследили. Така е и в БДЖ - трагедия, здравеопазване и т.н. НИКОГА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ГРОБ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!

Напиши коментар:


Публикувай