566 1

Попниколов получи доклада за състоянието на тунелите

Препоръките му ще станат основа на план за действие на АПИ

Калина Петрова

Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави на министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов пълния доклад за състоянието на тунелите на републиканската пътна мрежа, изискан след инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Тунелите по републиканската пътна мрежа са 34. От тях 10 са по ТЕМ мрежата и са с еднопосочно движение - с лява и дясна тръба. Тунелите с дължина над 400 метра са девет.

Председателят на Управителния съвет на АПИ даде срок до петък, 10 февруари, на експертните групи да извършат оглед на всички тунели и заключенията им да станат основа на план за действие с мерките, които ще се предприемат, за да се осигури безопасността на пътуващите.

Предстои министър Спас Попниколов да се запознае с изводите от направения анализ и да информира обществеността за препоръките в него.

Основен приоритет на АПИ остава ремонтът на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където се работи при пълна мобилизация и 24-часов режим с цел максимално бързо и безопасно възстановяване на трафика.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неутрален
    Отговор
    1 23:01  10.02.17
    браво! Така се работи. Бързо, експресно, а не като дебелобузата костенурка, която все я даваха по всички телевизии и като Тиквока все даваше отчети колко много хубави неща са направили, пък то блесна- некачествени магистрали, лошо строителство, никаква поддръжка на това, което са наследили. Така е и в БДЖ - трагедия, здравеопазване и т.н. НИКОГА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ГРОБ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!

Напиши коментар:


Публикувай