894 4

Натиск на БСП към Румен Радев не е имало

Натиск на БСП към Румен Радев не е имало
Снимка: БТА
Димитрина Ковачева

БСП не е упражнявала натиск върху президента Румен Радев и това се вижда ясно от състава на служебния кабинет. Има само един член на БСП – Деница Златева и повечето от другите са от предишното управление. Това коментира Драгомир Стойнев от БСП по повод коментара на премиера Огнян Герджиков, че върху президента има влияние за определени кадрови политики по bTV.

Стойнев добави, че изборът на втория ешалон в кабинета и смяната на областните управители са ходове, които показват, че и върху него не е имало опит за натиск.

„Радев и Герджиков избират хората си по качества, експертност и чак на трети план стои кой към коя политическа сила принадлежи. Ако гледаме партиите, то значи никой да не се назначава никъде”, коментира Стойнев.

По думите му е важно начело бъдат експерти и професионалисти. „Страната страда от липса на квалифицирани хора. Няма страшно член на партията да бъде повикан на определена длъжност”, продължи той.

Левицата е доволна от първите ходова на президента Румен Радев и според тях са показали на ГЕРБ как човек се държи в чужбина. „Той похвали държавата си и изтъкна предимствата ни. ГЕРБ обикаляха от кабинет по кабинет в еврокомисията и плюеха държавата”, посочи той.

Изпълнението на програмата на БСП ще струва 2,2 млрд. лв., посочи Стойнев и допълни, че това няма да наруши изискването на дефицит и целостта на публичните финанси. Той посочи, че приоритет пред БСП е да обърне зависимостта на икономиката ни от евросредства и чуждестранни инвестиции и да я насочи към предприемаческия дух и новото начало. Стойнев обърна отново внимание и от нуждата на България от нови енергийни мощности.

По повод листите за изборите Стойнев посочи, че има 40 на сто обновяване на лицата в листите.

Управление с ГЕРБ няма как да има,каза той и даде за пример хаос в образованието и спряната в съда здравната реформа.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нинова
  Отговор
  1 11:18  11.02.17
  от бсп не е имало, но от жена му, генерал Деси, винаги има! Можете ли да си представите че росен плевнелиев го наричаха чехълчо, а всъшност радев е абсолютен чехльо да не говорим колко е зле новата прическа на жена му.
 • михаил
  Отговор
  2 11:37  11.02.17
  добро решение на Радев е изхвърлянето на елена йочева от екипа му и запазването на трима от екипа на Плевнелиев
 • Точно така
  Отговор
  3 15:24  11.02.17
  Тоя не беше ли от кабинета Орешарски?
 • Реалист
  Отговор
  4 21:05  11.02.17
  Натеск - не, директно нареждане - "назначавай нашите от правитеството на орешарски"...

Напиши коментар:


Публикувай