1 268 7

40% са новите лица на водачи на листи в БСП

Водачите са доказани професионалисти, ярки партийци и авторитетни обществени личности

40% са новите лица на водачи на листи в БСП
Калина Петрова

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред Националния съвет на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.

Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области - юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността, външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт. „Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП.

Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка - около 40 % са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността - сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати. На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.

Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите.

Водачи на БСП по региони:

Благоевград - Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма „Наблюдател“, която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание „Младеж“, редактор на новините на БНТ, седмична програма „Панорама“, пътуващ кореспондент, създава и води документално – политическата програма „Светът в действие“, прави репортажи, коментари и филми, последните от които са: „Зло и култура“ – за работата на Ирина Бокова и ЮНЕСКО в Африка и Близкия изток; „Портрети на душата“ - за скулпторите Павел Койчев, Крум Дамянов и поетите Константин Павлов и Любомир Левчев. Томов е бил главен редактор на в. Стандарт.

Бургас - Петър Кънев

Варна - Стефан Данаилов

Велико Търново - Весела Лечева

Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов Роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980 г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.

Габрово - Кирил Добрев
Добрич - Красимир Янков
Кърджали – Александър Симов
Кюстендил - Валери Жаблянов
Ловеч - Милко Недялков
Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков – роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.С. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството. Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница- Гвинея, Бейрут, Ливан, Тунис- с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програми Дипломация и Международни отношения. Той е консултант и преподавател в Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия, чете лекции в университета Хумболд в Берлин, автор е на над 100 публикации. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим. Велков е бил зам.-председател на Съюза на патриотичните сили и военните от запаса. Ползва руски, френски и арабски език.

Перник - Станислав Владимиров
Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов – завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.

Пловдив-област - Георги Търновалийски
Разград - Денчо Бояджиев
Русе - Крум Зарков
Силистра - Стоян Мирчев
Сливен - Таско Ерменков
23 МИР - София - Жельо Бойчев
24 МИР - София - Стефан Данаилов
25 МИР - София - Корнелия Нинова
София-област - Иван Ченчев
Смолян - Дора Янкова

Стара Загора - Драго Стойнев
Търговище - Светла Бъчварова
Хасково - Елена Йончева
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Венков
  Отговор
  1 20:31  11.02.17
  Стар бардак с нови к.... си остава пак бардак!
 • ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС
  Отговор
  2 08:42  12.02.17
  ВСЕ СА СИ СЪЩИТЕ МИМИКРИРАЩИ ОТ ПАРТЯ В ПАРТИЯ. ПО КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ: „Екокласност“, „Нова зора“, КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, БКП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и Политически клуб „Тракия“.
 • начо
  Отговор
  3 11:16  12.02.17
  Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия.
 • нинова
  Отговор
  4 11:19  12.02.17
  лично аз винаги съм предпочитала версаче. сега за пред тия лузъри месец два ще изкараям с нещо по скромно
 • българин
  Отговор
  5 13:29  12.02.17
  Стефан Данаилов е решил да надмине баба Цола Драгойчева. Срамота.
 • Баш Майстора
  Отговор
  6 14:53  14.02.17
  Голям праз,Бойко може да е с 1% ама пак ще ги бие!
 • БОКО
  Отговор
  7 14:58  14.02.17
  А бе тоз капацитет Желката Бойчев що сал в идин ригион сти го остайли бре!Другите ригиони шъ риват за него бре!

Напиши коментар:


Публикувай