5 501 10

Чакали и лисици атакували ферма

Калина Петрова

За нашествие на чакали и лисици в землището на пазарджишкото село Попинци (Община Панагюрище) алармираха авджии от местната ловна дружинка „Столово“, съобщи в. „Труд”. Изгладнелите от дългата и мразовита зима хищници търсели храна вече и в самото село, намиращо се на пътя между Пазарджик и Панагюрище.

Местни жители твърдят, че са забелязали чакали и лисици на селските гробища и край контейнерите за боклук. Преди няколко дни изгладнелите диви животни пък са атакували ферма край Попинци и са отмъкнали няколко козлета. Членовете на ловната дружинка в Попинци се надяват да получат разрешение за специализирани хайки, за да погнат ставащите все по-агресивни диви нашественици.

„24 часа”: Родители на убити деца с писмо до президента

Родители на убити деца пратиха писмо до президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. В него почернените майки и бащи молят да не се дава амнистия на хората, осъдени за смъртта на децата им.
Ето какво написаха почернените родители:
Излишно е да се опитваме да пресъздадем мъката и чувството на безсилие, когато гледаш детенцето си мъртво, защото някой изрод е решил да се възползва сексуално и да убие 20-годишно момиче, или е посякъл друго с брадва за два лева...

Стандарт: ГДБОП търси дрон

ГДБОП реши да влезе в крак с колегите си по света. Антимафиотите обявиха поръчка за дрон, с който да следят престъпниците и да им помага по време на операциите.

Поръчката не трябва да надвишава 65 000 лв. Дронът трябва да е малък, но за сметка на това издръжлив и снабден с камери, които притежават висока разделителност.

Трима души ще бъдат обучени да управляват летящата машина обявиха от ГДБОП

Монитор: Базата ни в Антарктида с нет от Испания

Базата ни на Антарктида вече може да се похвали с много по-добри телекомуникации и дори интернет. Това разказа пред „Монитор“ ръководителят на 25-ата юбилейна експедиция проф. Христо Пимпирев, който се завърна у нас в петък вечерта.

Допреди време полярниците ни се свързваха с родината едва два пъти седмично, и то по радиостанция. От 5-6 години използват сателитен телефон, а сега всеки може да се свърже с учените ни на Ледения континент по телефон с испански номер. Той е предоставен на групата ни от испанските им колеги, а благодарение на антена имат връзка и с интернета на испанската база.

Сега: В някои общини на всеки 50 души един е чиновник

В Трекляно, област Кюстендил, от 889 жители 35-има работят в местната администрация

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници. Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи.

"Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население", посочват от ИПИ, като се позовават на данни, предоставени им от Министерството на финансите. Оказва се, че в големите общини няма тежки диспропорции, но в някои от най-малките чиновниците са прекалено много на фона на оредяващите обитатели. В тези населени места икономиката обикновено е зле и на практика местната администрация се явява един от най-големите работодатели. Много местни хора си изкарват заплатата на общинска служба.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ловец
  Отговор
  1 07:22  13.02.17
  Така ще е бъде , понеже ловът се превърна е касичка за пари . Сега , за да отидеш на лов за вреден дивеч, трябва бележка / 6 лв за 15 дни / , да опишеш мястото, на което ше бъдеш / за проверка , ако решат /да те изберат от дружинката ... и още стънки ? Който е решил да бракониерства, пак ще го прави , а който е съвестен ловец ...ще си остане такъв !
 • Гост
  Отговор
  2 08:48  13.02.17
  След 10 години на Територията ще останат само полицаи,прокурори, съдии и бюрократи.

  Коментиран от #3, #8

 • Ловеца
  Отговор
  3 08:55  13.02.17

  До коментар #2 от "Гост":

  И чакали.
 • ЧАКАЛИНИ
  Отговор
  4 09:08  13.02.17
  ТАКА ЩЕ Е КРАЙ МЕНЕ ДА МИНЕ И КРЕМВИРШ ЩЕ ГО ПОЧЕРПЯ.ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ТОЛЕРИРА ОЛИГАРХИЯТА И ИЗМИСЛЕНИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ.ЗАРАДИ ПЪРВИТЕ СЕ ПОДАРИХА НА БЕЗЦЕНИЦА ЕДРОДИВЕЧОВИТЕ СТОПАНСТВА НА ОЛИГАРСИ КОЙТО ТЪРГУВАТ С ДИВЕЧ И ДИВЕЧОВО МЕСО И НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.АМА ТЕ СА НА ТЕРИТОРИЯ ЧАСТНИ ГОРИ И ТОВА Е ГАВРА С ОБИКНОВЕННИТЕ ЛОВЦИ. ВТОРИТЕ САМО ЛАЯТ И КУЧЕШКИТЕ ФЕКАЛИИ СА НАВРЕД ДА ИМ СА СЛАДКИ.ЩО ДА БИЕМ ЧАКАЛИ КОГАТО НАВРЕД Е КУЧЕШКА ТЕНИЯ,ЧЕРВЕЙ БАЦИЛИ .И НАКРАЯ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СПОМЕНАТИТЕ ОЛИГАРСИ НЕ ДАВАТ ХАЙКИ ЗА ВРЕДЕН ДИВЕЧ ДА ПНЕ БИ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В СВЕЩЕННИТЕ ИМ ЛОВНИ ПОЛЕТА И ДА СЕ НАРУШИ ДЕРЕБЕЙСТВОТО ИМ.

 • баш ловец
  Отговор
  5 09:35  13.02.17
  Само бой
 • tmv
  Отговор
  6 16:54  13.02.17
  До коментар#2 гост;пропусна миризливите м....ли заедно с тях ще довършат държавата!!И след като няма кой да произвежда блага накрая и тях ги чака гладна смърт,тоест самоунищожение...!!!
 • Българин
  Отговор
  7 20:26  13.02.17
  Дано стигнат парламента.
 • НЕ СИ ПРАВ
  Отговор
  8 22:04  13.02.17

  До коментар #2 от "Гост":

  След 10 години в България преобладаващото население ще е турци, м....ли и бежанци... От българите ще останат само старите хора и тези, които не могат да се установят в чужбина...
 • гощо
  Отговор
  9 11:50  15.02.17
  Още през далечната 89-90г ни полазиха едни чакали и лисици та до ден днешен!!!!!!! Даже си ги държим в луксозна зграда на жълтите павета?!?!
 • Реалист
  Отговор
  10 18:25  15.02.17
  Примки с тел по дупките на оградите - изпитана рецепта. После го заравяш да тори земята.

Напиши коментар:


Публикувай