1 092 6

Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република

Радан Кънев: Десницата ще бъде обединена на тези избори

Стефанаки Йоанис

Сдружение Обединени Реформатори официално се присъедини към дясното обединение Нова Република.

„Обединени Реформатори се присъединиха към Нова Република, защото виждат в тази коалиция естественото реализиране на последователната ни визия за пълна обнова на България. Нова Република е за нас единствената дясна формация, към която бихме могли да се присъединим без да трябва да се връщаме към безличността на прехода,“ заяви председателят на Обединени Реформатори Христо Анастасов.

Сдружение Обединени Реформатори бе създадено през 2014 г. от симпатизанти на демократичната общност, работещи за утвърждаване на индивидуалното членство в бившия РБ, без да се асоциират с конкретна партия.

„Нова Република е естественото място за хората, които убедено вярват, че просперитетът на България е постижим само чрез свободната инициатива на нейните граждани. Дясното не е кух термин в политиката, то е маркер за ценности, които ние споделяме – не повече държава, а повече свобода и отговорност. Ще продължим да работим за това, с хората които доказаха чрез труда си до момента, че не отстъпват от принципите си, нашите съмишленици от Нова Република”, заяви Емил Вълков от сдружението.

Председателят на Нова Република Радан Кънев поздрави гостите и заяви, че истинската десница в Българи ще бъде единна на предстоящите избори:

“Винаги в началото на кампанията над нас тегне въпросът за обединението на десницата, но днес ние сме се събрали с нашите приятели от Обединени Реформатори, защото пред нас този въпрос не стои. Десницата в България трябва и ще бъде единна, но това единство има само две лица. Едното е пълното противопоставяне на комунизма, тоталитаризма, мошеничеството и кражбата на мафията, независимо дали си е сложила лява или дясна значка, другото е единството около целите на свободата, на отговорността, около идеята, че хората са тези, които правят държавата и обществото, че семействата са тези, които създават блага за бъдещето, че важен е човекът, а не чиновникът. Затова десницата ще бъде обединена на тези избори и ще победи на следващите, за да постави началото на Новата Република.

На събитието присъства и политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков, който приветства присъединяването на сдружение Обединени Реформатори към Нова Република:

“По времето на две кампании съм имал дискусии, организирани от нашите приятели от Обединени Реформатори и в никоя друга среща не съм се сблъсквал с толкова много въпроси, както на тези срещи. Именно за това, без никакво съмнение, тяхното място е при нас. Нашият път е заедно и той започна още преди години в Гражданския съвет. Сигурен съм, че нашето обединение е пътят, които ще ни отведе към консолидираното дясно“.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот.

Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Венера
  Отговор
  1 09:56  13.02.17
  Новите касапи _мераклии да одерът народа.
 • АРИАНА
  Отговор
  2 10:15  13.02.17
  Мислите на редактора на факти под статията са интересни...Последното за шамара е много вярно. Макар да мисля, че референдумите са излишни при това равнише на образованост у нас. Не правят информиран избор, а емоционален такъв. Така няма полза за никого. БСП реди гръмко листи, въобще не им идва наум за мажоритарен вариант. Нормална държава на Г. Кадиев се отказа от партийни листи и остави хората си да се явят мажоритарно по окръзи. Крайно вдясно съм, но знам, че ако има нормално ляво, то ще има и такова дясно, а оттам и България ще ходи на 2 крака, а не да куца ту с левия, ту с десния крак!
 • до венера
  Отговор
  3 10:19  13.02.17
  Венера, касапин е Пеевски и майка му. И тези, които ги издигнаха. А ти си им прост слуга.
 • кроко
  Отговор
  4 11:47  13.02.17
  Страх ги гони хиените, обединиха се пак щото им е ясно че инак нямат шас да се докопат до парламента!
 • антрашпиц
  Отговор
  5 12:49  13.02.17
  Кроко може и това да не им помогне.
 • 6 12:59  15.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай