966 5

Славчо Велков: Припознах в платформата на БСП нещата, които споделям напълно

Платформата на БСП е реалистична, напълно изпълнима, непопулистка, стратегическа, добре разчетена във финансов план, със социален характер

Калина Петрова

„Бях поканен от лидера на БСП да вляза в политиката и аз приех, едва когато се запознах подробно с предизборната платформа на левицата. Приех да вляза в политиката, защото припознах в платформата нещата, които споделям напълно”. Това заяви водачът на листата на БСП в Пазарджик Славчо Велков по BG on AIR. Той обясни, че платформата на БСП е реалистична, напълно изпълнима, непопулистка, стратегическа, добре разчетена във финансов план, със социален характер.

По повод политическите обещания, Велков обясни, че към момента не е видял платформа на ГЕРБ, но припомни, че само преди няколко месеца те са заявили как няма средства за увеличение на учителските заплати с едва 10%, както поиска тогава министър Кунева, а изведнъж обявяват, че ще увеличат заплатите им два пъти.

Славчо Велков продължи с темата за националната сигурност като посочи, че е участвал в обсъждането на програмата на БСП в раздела, засягащ външната ни политика, националната сигурност, отбрана и вътрешния ред и сигурност. „За разлика от много експерти, аз не разглеждам националната ни сигурност във вида, в който го правят много от тях. Разглеждам я като политика за защита на националните интереси във всички измерения – вътрешна, външна, икономическа, социална, финансова, религиозна и т.н.”, обясни той.

Оценката за управлението на Борисов в сферата на сигурността е незадоволителна

Според него системата ни на национална сигурност се нуждае от реформиране. „В платформата на БСП достатъчно ясно са разписани основните направления в тази сфера. Насочваме усилията към минимизиране на рисковета за сигурността от сравнително новите заплахи и предизвикателства, като тероризма, мигрантски потоци и вълни, гарантиране на личната сигурност, борбата с битовата престъпност”, обясни Велков в каква посока ще се работи в тази област. Според него оценката за управлението на Борисов в сферата на сигурността е незадоволителна. „Един от примерите е битовата престъпност”, подчерта Велков. По думите му, за да се подобри работата на службите, те трябва да се деполитизират, да се засили и контролът върху тях.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • nik nik 20
  Отговор
  1 12:28  13.02.17
  Ще гласуваме само на мажоритарни избори!!!!
 • УДО
  Отговор
  2 16:38  13.02.17
  Не ни ли стана ясно,че комунягите разбират само от разцепени черепи и бътре портрети на ленин/Унгария 1956година/.
 • МАКЕДОНЕЦ
  Отговор
  3 17:19  13.02.17
  Велков разбира от всичкология. Поредното ченге от ДС в БКП/БСП/ Нинова бърка постоянно и лъже безогледно. Бунтът на червените мравки предстои и това тя ще разбере на изборите . Старите кадри никога няма да и простят унижението.
 • ЗАГОРАВЕЦ
  Отговор
  4 17:23  13.02.17
  Машинациите и скриването на червените скелети зад уж нови лица е поредната мимикрия на дъртофелницата БСП. Идващите избори ще бъдат катастрофа за червените фалшиви оркестранти .Българи ,да не допуснем никога червената кремълска мафия на власт.
 • 5 15:47  15.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай