838 0

Пускат движението в „Ечемишка“

Пускат движението в „Ечемишка“
Мария Атанасова

Двупосочното преминаване на моторните превозни средства през тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ ще бъде възстановено днес около 15 часа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От там уточняват, че старата осветителна конструкция на тунела е била демонтирана. Премахнати са 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Всички дейности са били изпълнени съгласно представения в АПИ проект от „Автомагистрали“ ЕАД, който е съгласуван от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Очаква се днес на пускането на движението през „Ечемишка“ да присъстват премиерът Огнян Герджиков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Припомняме, че веднага след приключването на следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма започна демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка“. Поставената цел беше движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите при индикативен срок най-късно до 14 февруари.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай