2 682 8

За пет дни на „Ечемишка” се свърши работа за пет години

За пет дни на „Ечемишка” се свърши работа за пет години
Калина Петрова

„За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години” – така министър-председателят Огнян Герджиков коментира направеното за обезопасяване на тунел „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”, който днес отново беше пуснат в експлоатация.

Премиерът Герджиков подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки. Той изрази благодарността си към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта. „Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях”, каза министър-председателят.

Министър Попниколов се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него. Той допълни, че има и други тунели в критично състояние. „Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им”, съобщи министърът на регионалното развитие.

Тунел „Ечемишка” беше затворен след трагичен инцидент на 5 февруари. Специална експертна комисия, назначена от АПИ, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 108 LED осветителни тела
  Отговор
  1 16:32  13.02.17
  Значи можело, а?! Докато някой не умре - нищо не се прави, а после юруш с оцапаните гащи да свършим работата... Мила Родино!
 • jambazina
  Отговор
  2 16:59  13.02.17
  Само не разбрахме ще има ли справедливост
 • недовършена работа
  Отговор
  3 17:01  13.02.17
  Лампите са лесни. Къде е правораздаването в България?
 • Осветителя
  Отговор
  4 18:08  13.02.17
  108 осветителни тела предполагам не са изхарчили първия милион.А може и да не са стигнали, че те лампите много поскъпнаха

 • Пена
  Отговор
  5 19:14  13.02.17
  Тъкмо докато сте на власт г-н Герджиков имате време да оправите вс тунели в България...нали за по 5 фни...ще стигнете
 • вндднднд
  Отговор
  6 19:27  13.02.17
  Те не свършиха работа, ама направиха 100лв винетката! И билетчето, за градския 1.60лв! Те са ангажирани с други мисли, как да одрусат докрай обикновения човек, те са над такива неща като Ечемишката... Жалко, че трябваше невинен живот да отиде, че да се сети някой, за какво са го избрали хората на власт!
 • гост
  Отговор
  7 23:07  13.02.17
  ее тук само нормални коментари троловете нещо ми липсват или те срещу свои не пишат
 • 555
  Отговор
  8 21:55  15.02.17
  Какво става с виновнитееее......????????? питат хората г-н Герджиков.

Напиши коментар:


Публикувай