670 2

Спасиха Екатерина, която се роди 600 грама

Снимка: Труд
Снимка: Труд
Димитрина Ковачева

Най-малката героиня в МБАЛ Бургас е Екатерина Гогова. Тя е бебе, дълго чакано заченато ин витро. Заради проблеми с бременността на майка си идва на бял свят преждевременно в началото на осмия месец с тегло много по-ниско от нормалното – едва 600 грама, съобщи в. "Труд".

Днес животът ѝ е вън от опасност и тя ще се развива нормално като другите деца, благодарение на общите усилия на лекари от три отделения на УМБАЛ Бургас.

Първоначално майката е настанена в Родилно отделение, където се опитват да задържат раждането максимално дълго, за да дадат още време за развитие на плода, след това жената постъпва и в Гинекологично отделение. Майката е под постоянно наблюдение на лекарите, които са готови да реагират във всеки един момент.

24 часа: Българинът, клал бременното си гадже в Лондон, превъртял след тежка мисия в Легиона

Българинът Петър Петров, който бе осъден на 21 г. затвор за клането на бременната си приятелка Ана Кампос в Лондон, е получил психически срив след тежка мисия докато е бил във Френския легион, съобщи "24 часа".

Младият мъж, който е от Поморие, не успял да се възстанови психически, започнал да проявява агресия към колегите си, поради което е бил изгонен от чуждестранния легион. След тези събития Петър се установил във Великобритания. Той от години не се е връщал в родния град, разказаха поморийци.

Стандарт: Гръцката банка: Драхмата ще ни превърне в Северна Корея

Грексит ще бъде с фатален край за Гърция, обяви управителят на централната банка Стурнарас. Той посети парламента и призова полиците в страната да се вразумят. Според него трябва да се намери общ език с МВФ и кредиторите. "Хвърлихме толкова много усилия. Една крачка назад няма да ни навреди", обяви банкерът.

Той бе категоричен, че връщането на драхмата ще съсипе страната. "Това няма да е просто девалвация, а бедствие. Имаме задължения в евро и всички ще искат да им плащаме в евро. Границата ще се затвори и няма да можем да пътуваме. Тези, които говорят глупости, че нищо лошо няма да се случи, нека си вземат билет за Северна Корея и да видят какво е там",

Монитор: ДАНС ще превъзпитава разкаяли се екстремисти

ДАНС и МВР ще интегрират разкаяли се радикализирани лица. Това е записано в „Плана за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма“. Мерките в него трябва да заработят до 2020-а година. Въпреки че крайният срок не е наближил, вече се правят стъпки за изпълнение на стъпките, като в точка първа, подразделение 9 е записано, че се разработва програма „на централно и регионално ниво за деангажиране, дерадикализация и рехабилитация на лица, желаещи излизане от екстремистки среди“.

Дума: Бавното усвояване на еврофондовете сринало инвестициите

Основен двигател на икономиката през миналата година е било вътрешното търсене за сметка на инвестициите, които са намалели заради забавеното усвояване на средствата от Европейския съюз (ЕС). Това е записано в прогнозата на Европейката комисия (ЕК) за икономиката на България през тази и следващата година. За тази година се очаква ускоряване на инвестициите заради стартирането на повече проекти, финансирани с европейски средства. Като основен вътрешен риск пред растежа от комисията посочват именно усвояването на еврофондовете и политическата несигурност. Сред основните външни рискове са по-слабото търсене от основните търговски партньори от ЕС и нарастващите цени на петрола.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:45  14.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 11:14  14.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай