450 4

Фандъкова: Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета

Фирмите обаче все още работят със студена асфалтова смес

Стефанаки Йоанис

„Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета, от гледна точка на безопасност. Работим все още със студен асфалт”, заяви в студиото на „Здравей, България” столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ когато температурата на настилките стане над 5 градуса ще започват и плановите ремонти. Първо ще се запълват основните трасета, а после и по-малките улици.

Фандъкова се похвали, че от миналата година основно се ремонтират или цялостно се изграждат малки квартални улички.

„Имаме вече и процедура за няколко цялостни реконструкции на малки улици в кварталите, включително и цялостно изграждане”, заяви Фандъкова.

Що се отнася до „Топлофикация”-София и голямата авария, която остави няколко квартала цяла седмица без топла вода и парно, Фандъкова заяви, че очаква най-късно до утре от дружеството да изготвят механизъм за компенсация на клиентите.

Кметът настоява и за технически компетентна външна комисия, която да направи проверката на причините за аварията. Комисията ще бъде съставена от експерти от техническия университет.

Що се отнася до проблемите с мръсния въздух, кметът потвърди, че все още налице е проблемът с фините прахови частици, но все пак има известно подобрение в последните години.

„Основните замърсители са транспортът и битовото отопление. Много важни са и климатичните условия на София. Метрото е не само най-големият транспортен проект, но и най-големият екологичен проект. За последните години сме увеличили с 280 000 пътниците в метрото. Над 50% от автобусите подменихме. Вече започнахме и миенето на улиците”, обясни Фандъкова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • име
  Отговор
  1 09:34  14.02.17
  запазва се традицията на софиянски-калпаво асфалтиране лятото за да има далавера ,и втора далавера скорошният авариен ремонт.честито на печелившите!
 • бббббб
  Отговор
  2 10:52  14.02.17
  Целогодишно аварийни ремонти на вече нови ремонти.
 • Гост
  Отговор
  3 21:10  14.02.17
  Лентичките срязани в тандем с Бойко са повече от дупките .Какво ще кърпите ,новите булеварди или отсечките от магистралите пуснати преди броени месеци.
 • Олигарха
  Отговор
  4 09:46  16.02.17
  Няма по-голяма далавера от пътищата в България! Такова нещо, като масов "авариен ремонт" 1 или 2 години след ново строителство е подсъден! Кажете на германец, че у нас се ремонтират пътища на по 2 години и ще се смее, като си мисли, че го бъзикате нещо.

Напиши коментар:


Публикувай