Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 12:36 2 716 8

Инициативният комитет от Шоуто на Слави обжалва решението на ВАС за Референдума

  • слави трифонов-
  • референдум-
  • вас-
  • решение-
  • андреас грос

Пряка демокрация защо?

Инициативният комитет от Шоуто на Слави обжалва решението на ВАС за Референдума - 1

Инициативният комитет от Шоуто на Слави ще обжалва решението на тричленния състав на ВАС за Референдума. Това те правят въпреки, че спечелиха делото. "Защото към общата избирателна активност трябва да се добавят не само откритите 500 бюлетини в 44 секции, а трябва да се добавят всички неотчетени от ЦИК бюлетини във всички 12 340 секции", заяви Слави Трифонов в Шоуто си.Ето и пълният коментар на Трифонов:

"В петък ВАС излезе с решение по нашата жалба срещу ЦИК за резултатите от Референдума. В петък съдът отмени решението на ЦИК за резултата от Референдума. С това решение съдът призна нашата правота. Нещо, което твърдим от самото начало. ЦИК са опорочили крайният резултат на Референдума, защото още преди провеждането му в нарушение на закона, те са постановили да не се броят бюлетините без плик. И то не просто да не броят, а въобще да не се отразяват. Все едно не съществуват. През цялото време членовете на ЦИК твърдяха , че не са нарушили никакъв закон, обаче са го нарушили. От друга страна съдът добави към общата избирателна активност само 500 намерени бюлетини без плик. Но това са 500 бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. При провежданото повторно преброяване само в 44 секции вещите лица намериха 500 бюлетини без плик, обаче общият брой на избирателните секции е 12 340. От всички 12 340 са проверени само 44. След като в 44 секции незабелязани от ЦИК бюлетини колко ли има в останалите 12 296. Ще ви кажа вървейки по пътя на логиката и статистиката, след като при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, следователно при останалите 12 296 най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини. Това е много повече от „липсващите”, според ЦИК, 12 000. Каква е истината може да се разбере само като се отворят всички чували с бюлетини и се преброят отново.

Много е просто и е много човешко 3 500 000 граждани искат да знаят истината. Това е важно за нас като общество. Всички ние искаме институции, на които да вярваме."

Пряка демокрация защо?

През погледа на Андреас Грос член на Председателството на ПАСЕ, който нееднократно е бил наблюдател на изборите в България:

"Аз бях наблюдател на изборите в България през последните 3-4 години. За мен вашата страна е единствена, в която има закон, който постановява, че купуването и продаването на гласове, е престъпление. Това според мен, е показателно за манталитета на хората, за това че те не знаят какво означават демократични избори, щом като продължават да бъдат изкушени от тази възможност, но също така това е израз на факта, че страната е бедна щом като по този начин хората се надяват да спечелят пари. Освен това винаги имаше манипулация на вота на българите, живеещи в чужбина. Техните гласове се разпределят или манипулират от съществуващите големи партии. Друг факт е, че партията на турското малцинство контролира своите членове, както в миналото комунистическата партия контролираше гражданите. Има много неща, които ние виждаме по време на изборите и това е една от задачите на Съвета на Европа да ги покаже, да бъде ваше огледало, за да даде насока как нещата да се подобрят. Но някои страни в Европа смятат, че вече след като сте член на ЕС, нямате нужда от наблюдение, че всичко би трябвало да е наред, което не е така. Защото членството в Евросъюза не означава пълно разбиране на демокрацията. В Румъния и България все още демократичната реалност е катастрофална. Демокрацията има нужда от една определена обществена нагласа, от един начин на мислене, който е обратно на това, който тоталитарните режими правеха. Като например това, че трябва да имаш доверие на хора, които не познаваш. Да се унищожи доверието между хората, е едно от най-важните действия или задължение на тоталитарните системи. Друго важно нещо е фактът, че животът не е нещо предопределено, което не подлежи на промяна, ние можем да организираме сами живота си, което е антитезата на тоталитарната догма. Така, че е необходим един дълъг процес на учене докато се превърнем в демократи, за да създадем демократично общество. Този процес се усложнява от факта, че преживяхме икономическа криза, има твърде много бедни хора, интелигентните хора напускат страната и я оставят на бедните, които са отчаяни. Това е изключително трудна ситуация, която се подценява от повечето западни европейски страни, заяви Андреас Грос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя

    14 0 Отговор
    След, като ЦИК са нарушили закона защо никой не им повдига обвинение и да отиват там където им е мястото. Ето за това се борят Румънците - да се изпълнява стриктно закона и ще го постигнат, а ние ще продължаваме да лапаме мухите, днеска ще ни прецакат с бюлетините утре с публични средства, в други ден с общинска земя и т.н. Не може за едни да има правила, а за други няма. Това е основната причина за имигрирането на 2 млн. образовани българи.
  • 2 глупак

    5 11 Отговор
    за кой ли го прави Слави ?????
    все едно колко е получил.....
    ТЪПО
  • 3 oeoeoe

    6 0 Отговор
    Вчера 3 теми за Бойко, две за преднината на Герб на изборите, една тема за Бареков... та чаках темата за Слави тогава! Но нищо де и сега става :)... дано се развие според очакванията!
  • 4 пешо от мала фуча

    8 3 Отговор
    писах го преди време,сега пак ще го напиша:
    слаФчо мамин и всите около тебе брато,
    не е важно колко са бюлетините в кутията,в плик,без плик,около кутията,в чувала,около чувала и т.н.,ВАЖНО Е КОЛКО СА ПОДПИСИТЕ НА ГЛАСУВАЛИТЕ в референдума и също така броя на бюлетините/вътре в плик,без плик,в чувала или вън от чувала/ да
    е РАВЕН НА БРОЯ НА ПОДПИСИТЕ,или по-просто:
    ако в една секция са гласували,УДОСТОВЕРИЛИ ТОВА С ПОДПИСИ,
    512 души,то и броя на бюлетините/ВСИЧКИ В ПЛИК,БЕЗ ПЛИК,
    НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ и т.н./ трябва да са 512!
    ВСЯКА ДРУГА ИЛИ ДРУГИ БЮЛЕТИНИ НЕ СЕ БРОЯТ за гласове,
    защото НЯМА ПОДПИС/или гражданин/ КОЙТО ДА Е ПУСНАЛ
    тази или тези бюлетини!
    а ако протокол на изборна секция,в който броя на гласували
    /т.е. подписи/ НЕ СЪВПАДА с броя на бюлетините/ВСИЧКИ/,
    то този протокол НЯМА ДА СЕ ПРИЕМЕ в градската комисия!
    това е!
    много е просто!
  • 5 СССР

    7 5 Отговор
    Браво Слави, АЗ съм с теб!
  • 6 Глупак

    9 6 Отговор
    Слави, ако иска да направи нещо, трябва да направи партия и тогава да преборим всички заедно крадците.
    Но той изкрещя и се скри зад боклука….
    По какъвто и начин да избираме, няма кого…
    Човекът е разумен твор, хората са толкова тъпи
    А Слави търговец и предател
  • 7 Garrincha

    9 5 Отговор
    Форумните мишоци на партийна хранилка продължават да въртят една и съща плоча - вдиш ли, референфума бил на Слави и не бил задължителен ! Само едно ще ви кажа тоя път няма да мине, мили мишоци - ние идваме !!!
  • 8 FUCK OF

    1 0 Отговор
    ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ПОДКРЕПИМ СЛАВИ...ТОВА Е ....КАКВО ТУК САМО БЛА..БЛА..БЛА......СИНИ ,ЧЕРВЕНИ ,ПЕМБЕНИ И НЕ ЗНАМ КАКВИ ОЩЕ......СЪС СЛАВИ РЕАЛНО ИМА НЯКАКЪВ ШАНС.........ПЪК И ДА СЕ ПЛЮЕМ ТУК ДО УТРЕ..ВСЕ ТАЯ......МОМЕНТА БЕШЕ ИЗПУСНАТ ОЩЕ ПРЕЗ 89-А.........И НЯМА КАКВО ДА СЕ СЪРДИМ НА ТОЯ И НА ОНЯ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове