871 3

Депутатски срещи с лемури и пингвини

Народните представители са изхарчили над 5 млн лева за командировки в чужбина, пътувания в страната и представителни разходи

Колаж Факти.бг
Колаж Факти.бг
Мария Атанасова

Замбия, Мадагаскар и Антарктида са най-екзотичните дестинации, до които са пътували български депутати от бившия парламент, сочи справка на Нова тв. Според данните от документа, за две години работа, народните представители от 43-тият парламент са изхарчили над 5,120 милиона лева за командировки в чужбина, пътувания в страната и представителни разходи.

До Замбия е летял лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за среща на парламентарните секретари, а до остров Мадагаскар, известен с характерния си вид лемури – трима депутати по линия на франкофонството. Един от тях е реформаторът Борис Станимиров. Той може да се похвали и с още една екзотична командировка – тази до населения предимно с пингвини континент Антарктида.

Като цяло обаче народните избраници са пътували два пъти повече в страната, отколкото навън. Малко над 1 милион лв. са похарчени за задгранични командировки срещу 2,8 милиона за пътувания до избирателните райони.

По пътувания зад граница първенец е Кристиан Вигенин от БСП, но по разходи, направени в чужбина, го води Румен Йончев от БДЦ.
Пари се харчат и за домакинства на срещи. Над 1 млн. за две години са дадени за посрещане на гости и организиране на мероприятия.
Добрата новина е, че в парламентарната хазна има и приходи. Около 200 000 лева са събрани от глоби за неоправдани депутатски отсъствия. Това означава, че всеки депутат е платил средно по около 1000 лева за самоотлъчки.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 16:49  14.02.17
  Не 200 000, а 2 000 000 лева трябвяла да ги глобят за да има равновесие.
 • Павел
  Отговор
  2 16:51  14.02.17
  Чудно, за какво ли е разговарял Борис Станимиров с пингвините в Антарктида? Има ли нещо общо с предстоящите избори? да не би да е агитирал да гласуват за тях?
 • Реалист
  Отговор
  3 11:46  15.02.17
  Вагинин - момчета с червени прашки. Ами нали трябва да навестява СтаниГей в Брюксел. "Комунистите Родината РАЗГРАЖДАТ комсомолците след тях вървят" - както се пееше в един химн на Партията/БСП/БКП

Напиши коментар:


Публикувай