2 562 4

Цветанов обяви основните водачи на листи на ГЕРБ

Мартин Христов

Листите на ГЕРБ почти са финализирани и до понеделник ще бъдат направени регистрациите по места. Водачите като цяло вече са ясни. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Четирима са кандидатите за депутати, които ще водят по две листи: председателят Бойко Борисов – в 25 МИР-София и Пловдив-град, аз ще водя листите във Велико Търново и Благоевград, Владислав Горанов - 24 МИР-София и Силистра и Томислав Дончев - 23 МИР-София и Габрово, уточни Цветанов.

Във Варна остава Лиляна Павлова. В Кърджали водач на листа ще е Цвета Караянчева, която има безспорен авторитет на местно ниво. Стремим се да сме реалната алтернатива за българските турци в смесените региони – Търговище, Разград, Кърджали, Силистра.

Не вървим на принципа на противопоставянето, а говорим на разбираем език и сме с протегната ръка. В тези региони основните ни съперници са ДПС и ДОСТ, защото БСП отдавна са абдикирали от тези региони, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

В Бургас водач на листа остава Ивелина Василева, съобщи той.

Сред водачите има и нови лица - д-р Папешинов в Ямбол, акцентирали сме и на тези сфери, в които смятахме, че трябва да има сериозно попълнение, както доктори, направили сме обновление и в сферата на образованието, културата. Също така в спорта, Петър Зехтински ще бъде в листата Пловдив-град, както и Атанас Узунов. Имаме известни личности в дадените секторни политики, които на местно и регионално ниво са авторитети. Предполагам, че около 40% ще са новите лица в листите. Но сме запазили и приемствеността, която е изключително важна, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Образование, здравеопазване, жизнен стандарт и сигурността са основните приоритети в програмата на ГЕРБ, обяви Цветанов. По думите му основен приоритет в сектор "Сигурност" ще бъде увеличаване на полицейското присъствие в малките населени места, както и осигуряване на по-добра материална база на служителите на МВР.

Трябва да направим всичко възможно и да реализираме единна информационна система за видеонаблюдение, което ще помогне за намаляване на броя на жертвите по пътищата. Залагаме и съвместно с Министерството на образованието, със съгласието на родителя или попечителя, да тестове за наркотици в училищата, каза Цветанов.

Най-важно е да се концентрираме върху това да дадем най-добрата програма на българските избиратели. В нашата програма всички секторни политики са изпълними. Хората трябва да имат възможност да направят цивилизационен избор, затова и програмата ни е качена на сайта на ГЕРБ, посочи Цветан Цветанов.

След изборите ще разчитаме на подкрепа на партиите от център-дясно, но няма да правим безпринципни коалиции, категоричен е той. Приоритет на служебното правителство не трябва да е кадровата политика, а осигуряването на нормалното провеждане на изборите. Защото в действията на служебното правителство виждаме реваншизъм, противопоставяне и фалшиви новини. Но с това не се предлага решение на проблемите. Силата на ГЕРБ е, че предлага решения, каза още Цветан Цветанов.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

​Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ахмед
  Отговор
  1 10:41  15.02.17
  Чакаме ти бате Боко да ни донесеш кюфтаци ракия и пари и мангала да се весели Ти си найвелик цар наш си ти. Но миналия път бате кебапчетата бяха малко стари но ние сме доволни и по двайсетачка ни даде кмето. Отсега сме на диета да идваш по скоро.
 • ахмед
  Отговор
  2 10:43  15.02.17
  Пловдив те чака
 • Комсомольская Диарея
  Отговор
  3 11:25  15.02.17
  Тресете се комуняги, ПП ГЕРБ идва! Ще ви смачкат като мухи!
 • внпнп
  Отговор
  4 11:50  15.02.17
  Тея вместо да са по затворите водачи обявяват!

Напиши коментар:


Публикувай