651 4

Слабите политици умишлено забъркват конфликти като в Елин Пелин

Калина Петрова

Нова Република се противопоставя на опита за разпалване на изкуствени конфликти в различни точки на България. Те са поредната проява на слабата държава и неспособността й да гарантира реда и спокойствието на българските граждани. Противопоставянето на местните общности срещу малцината, получили закрила на територията на България, е плод на неработещите институции и на популизма.

В последните 10 години България се управлява от ГЕРБ, БСП и ДПС. Днес държавата ни е слаба, институциите не работят и не могат да разрешат елементарни проблеми. Страховете на хората са умишлено засилвани, за да бъде прикрит провалът на управлението.

България днес не може да осигури на своите граждани:

- ефективно опазване на границите и бърза процедура за разграничаване между бягащи от войни хора и икономически мигранти;
- пресичане и разследване на каналите за трафик на хора, които се радват на закрила от страна на държавни институции;

- реална интеграция на получилите закрила, с предварителен диалог и зачитане на мнението на местните общности.

Днес държавата не гарантира нито едно от трите. Така управлението само създава условията за конфликти като тези в Елин Пелин и Широка Лъка. Популизмът на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти умишлено засилва страховете на хората. Зачестилите конфликти са умишлено провокирани от провалените политици. Сред страх и объркване се краде най-лесно.

Нова Република представи програма, с която България отново да бъде силна. Българският интерес е Европейският съюз да е единен и да предложи общо и трайно противодействие на кризата с мигрантите и защита на външните граници с общи сили и средства. Нова Република е за обща политика на страните от региона срещу организираната престъпност, трафика и контрабандата. Ние поставяме като свой приоритет и модернизацията и превъоръжаването на Българската армия като гарант за националните граници и сигурност.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българолюбец
  Отговор
  1 13:04  15.02.17
  Нова Република със стари к-.ви.Отново подигравка със плитката памет на българските избиратели !
 • Драгунов
  Отговор
  2 14:39  15.02.17
  Нова партия,съставена от политически трупове!! Да Ви е честита !
 • Ачо
  Отговор
  3 16:13  15.02.17
  Споко, ТЕ ТОВА Е Б.Г. РАБОТА . НЕ Е ШВЕДСКА . ПЪЛНА КАКАФОНИЯ, УСПЯХА ДА МЕ ИЗЛЪЖАТ МИНАЛИЯТ ПЪТ , СЯ ЩЕ КОРЕГИРАМ ГРЕШКАТА СИ.
 • кроко
  Отговор
  4 19:14  15.02.17
  Господата от Новия Публичен Дом са същите, като управлявалите до сега! Мрънкат срещу държавната политика, която те подкрепяха в миналия парламент! Все пак бяха част от коалицията с ГРОБ

Напиши коментар:


Публикувай