1 882 8

Смениха още 7 областни управители

Мартин Христов

Правителството назначи седем областни управители. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, като има специализации по „Организацията и управлението на образованието“ и „Специална педагогика“.

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност „Икономика и управление на търговията“, има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Бил е ръководител управление „Сигурност“ в ЕСО и ръководител отдел „Сигурност и класифицирана информация в „Булгаргаз“ ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“.

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в „Рафинерия Плама“ АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ „Черноризец Храбър“ по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

Заради това, че са в партийни листи за изборите, от постовете им на областни управители са освободени: Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 14:28  15.02.17
  Червената метла в действие. Ще има ли обявени ПЕРСОНАЛНИ причини за смените или отново ще мънка Герджика че имал донос.

  Коментиран от #8

 • Гост
  Отговор
  2 15:18  15.02.17
  Със стари к..ви нов бардак и с измамници честни избори не става
 • Карли
  Отговор
  3 15:58  15.02.17
  Публикувано във факти.бг: Заради това, че са в партийни листи за изборите, от постовете им на областни управители са освободени: Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

  Коментиран от #4

 • antimediator
  Отговор
  4 16:19  15.02.17

  До коментар #3 от "Карли":

  И другите ли ,който смени са в партийни листи за изборите?!!! Назначи хора на БСП и ДПС , които с нищо не са по-добри от предните. Комунистите няма да спечелят изборите , колкото и да се напъват! Не може да поднасяш цветя на паметника на правешкия цървул и да печелиш избори!

  Коментиран от #5, #6


 • УДО
  Отговор
  5 18:22  15.02.17

  До коментар #4 от "antimediator":

  И аз се надявам,че червените петолъчки ще го ду...,ама много комуняги в тази дтржава бе,много и то 27 години след падането на правешката държава.

  Коментиран от #7

 • ГРОБаджийско тролче
  Отговор
  6 19:06  15.02.17

  До коментар #4 от "antimediator":

  Като не са по-добри, що да не ги сменят? Всеки си слага неговите хора, нали за това е тая държавана хранилка, дето все повече се раздува като бройка! Каквото повикало, такова се обадило!
 • ГРОБаджийско тролче
  Отговор
  7 19:08  15.02.17

  До коментар #5 от "УДО":

  Мани, ми и виж колко народ се изнесе от България последните 5-10г.!!!Представяш ли си ако не се бяха изнесли: нямаше и 2% да вържете такива с вашите надежди!!!
 • Самолиот
  Отговор
  8 18:09  16.02.17

  До коментар #1 от "Реалист":

  Сменили са ги щото са били за пример.

Напиши коментар:


Публикувай